Van eski Milletvekili Figen Yü...
MEBİT

Van eski milletvekillerine Kobani davasından çıkan kararlar!

Van eski Milletvekili Figen Yüksekdağ hakkında 30 yıl 3 ay hapis cezası ve tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Abone Ol

2024-05-17 01:45:40 | Son Güncelleme : 2024-07-27 08:48:51

Van eski milletvekillerine Kobani davasından çıkan kararlar!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP Eski Eşgenel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Aysel Tuğluk İle Van eski Milletvekili Nazmi Gür, Hakkari Milletvekili Esat Canan ile Adil Zozani, Ağrı Milletvekili  Halil Aksoy ve Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu hakkında “örgüt propagandası” iddiasıyla açılanan davanın 11’inci duruşmasında karar çıktı.

YÜKSEKDAĞ HAKKINDA KARAR ÇIKTI

Van eski Milletvekili Figen Yüksekdağ hakkında devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma eylemine yardım suçundan 19 yıl hapis cezası verildi. Tutukluluk halinin devamına karar verildi. Suç işlemeye tahrik suçundan ise 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yüksekdağ'a ayrıca Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet suçundan 2 yıl, iki ayrı terör örgütü propagandası suçundan 3 yıl seçim yasaklarına aykırı hareket etmekten ise 3 ay hapis cezası verildi. Toplamda Yüksekdağ, 30 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmış oldu.

AYSEL TUĞLUK BERAAT ETTİ

6-8 Ekim 2014'te çıkan sokak eylemlerine ilişkin Halkların Demokratik Partisi üyesi Aysel Tuğluk, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma suçundan beraat etti.

2022 yılında tahliye edildi

Tuğluk, demans hastası olduğu gerekçesiyle 27 Ekim 2022’de Kocaeli Cezaevi’nden tahliye edilmişti.

NAZMİ GÜR'E CEZA!

Nazmi Gür, devletin birliğini ve ülkü bütünlüğünü bozmaya yardım suçundan 18 yıl hapis cezası, suç işlemeye tahrik suçundan ise 4 yıl 6 ay hapis cezası.

  • Etiketler : DAVA
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER