Van’da 1 Mayıs’a katılım çağrı...
MEBİT

Van Emek ve Demokrasi Platformu'ndan 1 Mayıs çağrısı!

Van’da 1 Mayıs’a katılım çağrısı yapılan açıklamada, “Yarın örgütlülüğümüzü büyütme günüdür” denildi.

Abone Ol

2024-04-30 22:53:10 | Son Güncelleme : 2024-05-18 14:10:48

Van Emek ve Demokrasi Platformu'ndan 1 Mayıs çağrısı!

Van Emek ve Demokrasi Platformu yarın “Emek bizim, söz bizim” şiarıyla Musa Anter Barış Parkı’nda gerçekleştirilecek 1 Mayıs mitingi için Aydın Perihan AVM önünde açıklama yaptı. Açıklamaya, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yöneticilerinin yanı sıra KESK Eş Genel Başkanı Ahmet Karagöz, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, İpekyolu, Edremit belediye eşbaşkanları ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Emek bizim, söz bizim, yaşasın 1 Mayıs” pankartının açıldığı açıklamada basın metnini okuyan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Van Şubesi Başkanı Murat Atabay, Türkiye’nin dünyada işçi haklarının en kötü olduğu 10 ülkeden biri olduğunu söyledi. Ağır baskılarla asgari bir yaşama mahkum edildiklerini dile getiren Atabay, “Bu nedenle demokrasi mücadelesi 1 Mayıs’ın en asli gündemlerinden biridir. 1 Mayıs, ülkemizde ve dünyada sermaye düzeninin ve bunlara bağlı otoriter rejimlerin tahrip ettiği demokrasiyi yeniden inşa edecek olan kolektif öznenin meydanlarda boy göstereceği tarih olacaktır” diyerek, katılım çağrısı yaptı.

‘Teşhir edeceğiz’
Ardından konuşan KESK Eş Genel Başkanı Ahmet Karagöz, ülkenin kaynaklarını emekçilere değil, savaşa, yandaşa ve saraya olanak tanıyanları 1 Mayıs kürsüsünde teşhir edeceklerini belirterek, “Bugün işsiz ve yoksul kalan bütün emekçi halkların, renkleri, türküleri ve halaylarıyla 1 Mayıs alanlarını dolduracağına inanıyoruz” dedi.

Mücadeleyi büyütme günü
Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal ise şunları belirtti: “1 Mayıs’ta yaşama, özgürlüğe, barışa ve demokrasiye sahip çıkacağız. Başta kadınlar olmak üzere herkes için 1 Mayıs’ta direniş alanlarında bir araya geleceğiz. Özelikle özel savaş politikalarının hedefi haline gelen genç kadınlara, emeği sömürülen bugün kapitalist sistem üzerinden her gün emeği yok sayılan işçi yoldaşlarımıza, tecrit politikasıyla mücadele eden annelerimize sesleniyoruz; yarın örgütlülüğümüzü büyütme günüdür.”

Açıklamanın kent merkezinde mitinge katılım çağrısı yapan bildiriler dağıtıldı. (Serhat News)

  • Etiketler : İŞÇİ BAYRAM
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER