Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)...
MEBİT

Bedirhanoğlu: Oy kullanma oranlarının yüksekliği demek değişim demek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van milletvekili adayı Seracettin Bedirhanoğlu 28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için vatandaşlara sandığa gidin çağrısında bulunarak, “Halkımız 28 Mayıs’ta mutlaka ve mutlaka oylarını kullansın. Oy kullanma oranlarının yüksekliği demek değişim demek” dedi.

Abone Ol

2023-05-28 10:33:58 | Son Güncelleme : 2024-03-23 00:31:03

Bedirhanoğlu: Oy kullanma oranlarının yüksekliği demek değişim demek

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine saatler kala CHP Van milletvekili adayı Seracettin Bedirhanoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Bedirhanoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turunu hatırlatarak herkese sandık başına gitme çağrısı yaptı. Van'ın ilk tur seçimlerinde millet ittifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ciddi şekilde sahiplendiğini belirten Bedirhanoğlu, “Türkiye tarihi bir seçimin arifesinde. Bu seçim Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının nasıl şekilleneceğine büyük bir etki edecek. İlk tur seçimlerinde mevcut iktidar tarafından hem medya ve sosyal medya yoluyla dezenformasyon yapıldı hem de oyların rengini değiştirmek için birçok hile yapıldı. Bütün bunları biliyoruz. Bu seçimde tüm yurttaşlarımızdan isteğimiz sandığa gidip oy kullanmalarıdır. Oylarımızı hem kullanmalı hem de sahip çıkmalıyız. Burada ıslak imzalı tutanaklar hayati öneme sahiptir. Yurttaşlarımız şunu da unutmasın. Her bir yurttaş oy kullandığı sandığın başında bekleyebilir. Bu sandıktan çıkan sonucu takip edebilir. Bu anayasal bir haktır” dedi.

 

“DEĞİŞİMİN ŞART OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Bedirhanoğlu millet ittifakı Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanacağına inandığını ifade ederek, “İlk tur seçimlerinin ardından Türkiye'nin farklı illerinden vekillerimiz geldi. Bu vekillerimiz ve millet ittifakının bileşenleriyle il merkezinde ve ilçelerde seçim çalışmalarına katıldık. Sayın Kılıçdaroğlu’nun vaatlerini anlattık. Özellikle hak, hukuk ve adalet konusunda yaşanan haksızlıkların giderilmesi için yurttaşlarımızın Kılıçdaroğlu'na oy vermesini istedik. Zaten ekonominin hali ortada. Yakın zamanda bankalar kredi kartından nakit avans çekimini devre dışı bıraktı. Yine ek hesap limitleri düşürüldü. Sosyal medyadaki tepkiler iktidar geri adım attı. Yani bu iktidar aslında yurttaşlarımıza neyi reva görüyor bunu bize gösterdi. Yani fragmanı izlettiler. Bu fragmanı ve filmi tekrar izlememek için Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi gerekiyor. Bütün bunları düşündüğümüzde değişimin şart olduğunu biliyoruz. Halkımız 28 Mayıs’ta mutlaka ve mutlaka oylarını kullansın. Oy kullanma oranlarının yüksekliği demek değişim demek” şeklinde konuştu.

  • Etiketler : SERACETTİN BEDİRHANOĞLU CHP
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER