Avrupa’da ve ülkemizde yaptığı...
MEBİT

Vanlı iş insanı Mehmet Said Eşme adını dünyaya duyurdu

Avrupa’da ve ülkemizde yaptığı başarılı çalışmalarla adını dünyaya duyuran MEBİT İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı, Vanlı iş insanı Mehmet Said Eşme, “Enerji, yol, köprü, tarım, içme suyu, altyapı ve inşaat alanında önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Devasa projelerimizden olan Konya Apa Hotamış 1,2,3. kısım sulama projesi tamamlandığında 13 yerleşim yeri ve 331 bin 930 dekar tarım arazisi modern sulama şebekesine kavuşmuş olacak” dedi.

Abone Ol

2023-05-19 21:58:59 | Son Güncelleme : 2024-03-15 02:10:31

Vanlı iş insanı Mehmet Said Eşme adını dünyaya duyurdu

MEBİT İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı, Van’ın gururu iş insanı Mehmet Said Eşme, başarılı çalışmalarıyla takdir topluyor. Son zamanlarda imza attığı projelerle adından sıkça söz ettiren iş insanı Eşme, Avrupa’da ve ülkemizin dört bir yanında projeleri tek tek hayata geçirerek istihdama büyük katkı sağlıyor.

“YAPTIĞIMIZ TÜM ÇALIŞMALARDAN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK”

Gazetemize açıklamalarda bulunan iş insanı Eşme, “Ülkemizde ve Avrupa’da önemli projelere imza attık. Çok şükür bu zamana kadar yaptığımız tüm çalışmalardan alnımızın akıyla çıktık. Projelerimizi yüzde 100 başarıyla tamamlayarak teslim ettik. Bunun gururunu yaşıyoruz. Ülkemizin istihdamına da ciddi katkı sağlıyoruz. Toprağın ve verimin dostu modern sulama sistemi çalışmalarımız devam ediyor. 740 km uzunluğunda inşa edilecek Apa Hotamış 1-2-3. Sulama hattı projesi tamamlandığında 13 yerleşim yeri ve 331 bin 930 dekar tarım arazisi modern sulama şebekesine kavuşmuş olacaktır. Y5 ve Y6 hatlarında Arıkören ve İnli mahallerinde CTP ve HDPE boru döşeme çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Suyumuza sahip çıkıyoruz. Su petrolden değerlidir. 2022 yılı Devlet Su İşleri Türkiye çapında sulamaya açtığı 20 bin hektar alanın yüzde 52 oranında işi firmamız tarafından gerçekleştirildi. Bu yılda yine hedeflenen, sulamaya açılacak 22 bin hektar alanın yarısını Konya ovası sulama projemizle yapacağız. Çalışmalarımız tüm hızla devam etmekte. DSİ toplam 20 bin hektar sulama alanı açtı. Bunun yarısını biz yaptık, Konya ovası sulama projemizle rekor kırdık. Bir yıl içinde tüm Türkiye’de yapılan 20 bin hektarın yarısını biz yaptık. Konya ovası sulama projemizle yani 80 ilin toplam yaptığı kadarını yaptık.

KONYA OVASI SULAMA PROJESİ

Proje, ülkemizin tahıl ambarı Konya Ovası’nın, baklagil ve endüstri bitkilerinin merkezi olmaya aday bir bölge. Konya Ovası’nı su’ya kavuşturarak ikinci bir Çukurova’yı ortaya çıkarmak maksadıyla ilk defa 1819 yılında çalışmalar yapılmış. O günden günümüze, proje defalarca ele alınmış hatta bir kısım istimlâk, hafriyat ve kanal çalışmaları dahi yapılmış. Osmanlı döneminde Konya Ovası sulama projelerinin en kapsamlısı, İkinci Abdülhamid Han zamanında, 1907 yılında hazırlanmış. 1913 yılında tamamlanan bu proje, Türkiye’nin ilk modern ve dönemine göre o devirde dünyanın en önde gelen sulama projelerinden biri olmuş.

Ülkemizin tahıl ambarı olan Konya Ovası, kuraklık ve çölleşmeye maruz bölgeler arasında yer almaktadır. Bu sebeple en büyük mesele olarak ovanın sulanması konusu yüzyıllardır gündemde kalmıştır. Çok eski devirlerden itibaren bu meseleye çözüm için çeşitli yollara başvurulmuş, Osmanlı Devleti zamanında da birçok defa ovanın sulanması için projeler yapılmıştır.

KAYAŞEHİR MİLLET BAHÇESİ ÖZELLİKLERİ

4 Etaptan oluşacak Kayaşehir Millet Bahçesi tamamlandığında toplam 1 milyon 267 bin metrekarelik büyüklükte olacak ve İstanbul’un en büyük korusu Emirgan Korusu‘ndan 3 kat daha büyük olacak. Henüz 350 bin metrekarelik ilk etabı tamamlanan ve hizmete açılan bahçenin toplam uzunluğu 5.5 kilometre olarak planlanmıştır.

Bahçe içerisinde koru alanları, parklar, bisiklet yolları ve 10 kilometre uzunluğunda yürüyüş parkuru, dinlenme ve 4 bin metrekare piknik alanları, 335 metrekare seyir terası, konser, sergi ve festivallerin düzenleneceği etkinlik platformları, bin 300 metrekare amfi tiyatro, renk, koku, ses ve tıbbi bitki bahçeleri ile toplam 2 bin 800 metrekare büyüklüğünde 3 biyolojik göletin yanı sıra vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak tesisler yer alacak.

ÖNEMLİ PROJELER HAYATA GEÇİRİLDİ

Vanlı iş insanı Eşme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yakından takip edilen Konya Ovası Sulama Projesi başta olmak üzere Avrupa’nın en büyük parkı Kayaşehir Millet Bahçesi, İzmir Erkoz Köprüsü, Gaziantep Enerji Nakil Hattı, İstanbul - İzmir hattı otoban altyapı elektrik aydınlatma projesi, Diyarbakır Şehir Güvenliği Mobese Sistemi, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı bilgi işlem, Hakkari İl Özel İdare kamera sistemi, Van Bölge Hastanesi otomasyon, Van Emniyet Müdürlüğü kamera sistemi, Adana ASKİ bilgisayar alımı gibi birçok önemli projeyi de başarıyla tamamladı.  

Başarılı iş insanlarından olan Eşme, istihdama ciddi katkı sunmaya devam ediyor. Şirketlerinin Van’da olduğunu bir kez daha hatırlatan Eşme, 300'ü Konya Ovası Sulama Projesi'nde olmak üzere 1000'i aşkın çalışanlarının olduğunu aktardı. 

KAYAŞEHİR MİLLET BAHÇESİ GENEL BİLGİLERİ

Toplam 224 bin 600 metrekare yeşil alan, 175 bin metrekare rulo çim, 49 bin 600 metrekare çalı, 4 bin 813 yapraklı ağaç, 5 bin 598 ibreli ağaç, 150 bin çalı, 100 bin yer örtücü ve toplam bin 160 metrekare büyüklüğünde 4 süs bahçesi mevcut.

Ayrıca Bahçe içerisinde kültür ve sanat etkinlikleri için tasarlanmış 78 metrekare sahne, 10 bin metrekare oyun alanı, 3 bölgede toplam 10 bin metrekare 306 araç kapasiteli otopark alanı olacak.

Birinci etap başta olmak üzere proje genelinde vadinin iki yakası arasında yaya ulaşımını sağlamak için toplam 9 çelik köprü inşa edildi ve bu köprüler yürüyüş yolları ile entegre edildi. Diğer Etaplar tamamlanınca bu köprülerin sayıları daha da artacak.

  • Etiketler : VANLI İŞ İNSANI
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER