Van'ın İpekyolu ilçesinde bir...
MEBİT

Van'da yaşanan olay sonrası, sosyal medyada köpek saldırısına sert tepki gösterildi

Van'ın İpekyolu ilçesinde bir sitenin bahçesinde köpeğin saldırısına maruz kalan 10 yaşındaki Emir Mete Durna, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Van'da yaşanan olay sonrası, sosyal medyada köpek saldırısına sert tepki gösterildi.

Abone Ol

2023-02-01 10:32:15 | Son Güncelleme : 2024-04-18 20:34:48

Van'da yaşanan olay sonrası, sosyal medyada köpek saldırısına sert tepki gösterildi
 

İpekyolu ilçesine bağlı Selimbey Mahallesi'nde Alpin Sitesi bahçesinde oynayan Emir Mete Durna (10) isimli çocuk, kulağında küpesi olan bir köpeğin saldırısına uğradı. Saldırıda boğazında ve vücudunun çeşitli yerinden yaralanan çocuk, olay yerine gelen ambulans ile Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Ağır yaralanan çocuk yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti.

Emir Mete Durna'nın hayatını kaybetmesinin ardından birçok siyasetçi, yazar ve sanatçı sosyal medyada paylaşımlarda bulunarak, köpek saldırısına sert tepki gösterdi.

 

Talihsiz çocuğun ölümü sonrası, sosyal medyadan çok sayıda tepki geldi. Van'da 10 yaşındaki bir çocuğa saldıran ve ölümüne sebep olan başıboş köpek olayının ardından sanatçı Yıldız Tilbe, sosyal medyadan, "Köpek terörü işte" diyerek tepki gösterdi.

TİLBE: "KÖPEK TERÖRÜ İŞTE"

Daha önce de sokak köpekleriyle ilgili yaptığı paylaşımları nedeniyle linç edilen sanatçı Yıldız Tilbe, yaptığı paylaşımda, "Köpek terörü işte. Bütün bu kanunsuzluklar yasal olmuş, sokaktaki çocuğu, kadını, yaşlıyı, insanı parçalayan köpekler insan öldürüp kanunla korunuyorlar. Bu onları suçu değil. Bir insanın hayatı köpek canı kadar kıymetli değil. Allah sebep olanı yanına koymasın, kulağını tıkayıp gözünü kapatanlar iflah olmasın" ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN ÇELİK: "HİÇBİR MEDENÎ ÜLKENİN SOKAKLARINDA SAHİPSİZ KÖPEK OLMAZ"

Kültür ve Milli Eğitim Bakanlarından, 21, 22 ve 23. Dönem Van, 24. Dönem Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Hüseyin Çelik ise, "Hiçbir medenî ülkenin sokaklarında sahipsiz köpek olmaz. Berlin'de, Viyana'da, Londra'da, Paris'te, sokakta başıboş köpek değil kedi bile dolaşmaz. Bizdeki durum tipik bir 3.Dünya ülkesi manzarasıdır. Bunların toplatılması için daha kaç Mete'nin ölmesi lazım?" diyerek köpek saldırısına tepki gösterdi.

ALKIŞ: "KÖPEK TERÖRÜ BİR EVLADIMIZIN DAHA YAŞAMINI YİTİRMESİNE SEBEP OLDU"

AK Parti Siyasi ve Hukuk İşler Başkan Yardımcısı 4. ve 5. Dönem MKYK Üyesi Zeynep Alkış ise, "Van'da köpek saldırısına uğrayan 9 yaşındaki Mete Durna, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Acılı Ailesine Allah sabırlar versin. Köpek terörü bir evladımızın daha yaşamını yitirmesine sebep oldu" dedi.

ŞENOL: "KURDUN KAPTIĞI KUZUNUN HESABI BENDEN SORULUR DİYEN ÖMER'LER NEREDE"

HÜDA PAR İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muhsin Şenol ise, "9 yaşındaki Mete Durna başıboş köpekler tarafından evinin önünde parçalandı. Fırat'ın kenarında kurdun kaptığı kuzunun hesabı benden sorulur diyen Ömer'ler nerede?" paylaşımında bulundu.

GAZETECİ ÇELİK: "KÖPEKLER KADAR DEĞER VERİLMEYEN BİR TOPLUM OLDUK"

Gazeteci Yazar Ersin Çelik ise, yaptığı paylaşımda, "Van'da 10 yaşındaki Mete başıboş bir köpek tarafından öldürüldü. Bir çocuk, gündüz vakti şehrin ortasında parçalanarak can verdi ancak ortalık ayağa kalkmadı. Konuşulmadı bile. Söylemeye dilim varmıyor; ama insana köpekler kadar değer verilmeyen bir toplum olduk. Öyle değil mi?" ifadelerini kullandı.

"ÇOK FECİ VE VAHİM BİR OLAY"

Sosyal medyada köpek saldırısına tepki gösteren vatandaşlar ise, "Van'da bir çocuk köpek saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Neden bir hayvan öldürülünce gösterilen tepki bir çocuk öldürülünce gösterilmiyor. Elbette hiçbir canlı zarar görmesin. Ama bir çocuğun canı bir köpeğin canından daha değersiz olmamalı", "Bugün Van'ın merkezinde bir çocuk, köpek saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Çok feci ve vahim bir olay. Acılı aileye sabırlar diliyorum. Burada Belediye ve Valiliğin sorumluluğu bulunmaktadır. Sokak köpekleri konusunda çok ciddi bir rehabilite ve takip sistemi oluşturulmalıdır", "Sahiplendirilen ve daha sonra sokağa salınan köpek dün Van'da Mete Durna isimli dünyalar güzeli kardeşimize saldırarak ölümüne neden oldu. Köpeğin saldırgan olup olmadığını anlamak mümkün değil. Sokakta başıboş köpek istemiyoruz" , "Van'da 10 yaşındaki Mete Durna başıboş köpek tarafından boğazı parçalanarak feci şekilde can verdi" , "Başıboş köpeklerin neden olduğu ölümlerin ardı arkası kesilmiyor yeter artık daha kaç canımızı kaybedeceğiz", "Başıboş köpeklere bir canımızı daha verdik. Van'da boynundan ısırılan 10 yaşındaki Mete kardeşimiz hayatını kaybetti. Artık insan teröründen daha çok köpek terörü can almaya başladı. Bir an evvel bu işe bir el atılıp gerekli tüm önlemler alınmalı ve bu kıyıma bir son verilmeli" ifadelerine yer verildi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

 

  • Etiketler : KÖPEK SALDIRISI
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER