Çeşitli program ve ziyaretler...
MEBİT

CHP’li Tanal: Sanat Sokağı değil ‘İşsizler Ordusu Sokağı’

Çeşitli program ve ziyaretler kapsamında Van’a gelen ve 4 gün boyunca programlara katılan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, kent merkezinde yaptığı ziyaretler sonrası ilk izlenimlerini Şehrivan ile paylaştı.

Abone Ol

2022-09-19 01:07:36 | Son Güncelleme : 2024-04-25 12:48:48

CHP’li Tanal: Sanat Sokağı değil ‘İşsizler Ordusu Sokağı’

Çeşitli program ve ziyaretler kapsamında 4 gündür Van’da olan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, kent merkezinde yaptığı esnaf ziyafeti sonrası izlenimlerini Şehrivan’a aktardı. Sanat Sokağını ziyaret eden Tanal, sokakta sanata dair bir şeylerin olmadığını, sokakta işsizler ordusunun olduğunu dile getirdi.

Şehrivan Gazetesi'nden Fatma Nur Polatcan'ın haberi: 

MİLLETVEKİLİ TANAL KENT MERKEZİNİ GEZDİ

Tanal, kent merkezinde çok fazla zabıtanın olduğunu belirterek “Dönercilerin çoğu tavuk döner satıyor, et döner satan çok az satan var. Bir köşede çok zabıta vardı. Esnafa bunu sorduğumuzda, “Seyyar satıcıları engellemek için bunu yapıyorlar” dediler. Seyyar satıcılığı fakir fukara yapıyor. Benim rahmetli babam çobandı. Sonra biz Şanlıurfa merkeze yerleştik. Ben lisede ve hukuk fakültesini seyyar satıcılık yapmasaydım ne liseyi ne de hukuk fakültesini. Seyyar satıcılıkta belediye kanunu uyarınca işgaliye parası alınır, en azından onların da kendi geçimlerini yapması için bir imkan sağlanır. Zaten adamın parası olsa seyyar satıcılık yapmaz. İnsanlar gidip hırsızlık mı yapsın? Burada Sosyal Devlet İlkesi uyarınca zor durumda olanlara da en azından bir imkanın tanınması lazım” dedi.

TANAL: SANAT SOKAĞININ ASIL ADI İŞSİZLER SOKAĞI

Şehrin kirliliğine de vurgu yapan Tanal, Sanat Sokağında sanata dair bir şeyler göremediğini ve sokakta çok fazla genç işsizin olduğunu ifade etti. Tanal, “Şehir çok kirli. Sanat Sokağına gidip herhalde sanat göreceğim zannettim. Sanat Sokağının asıl adı aslında işsizler sokağı. Sanatçılar sokağıyla hiç alakası yok. En azından o sokakta sanata dair eserler görmek istersiniz ama sokakta işsizler ordusunu görüyorsunuz. Bu işsizler ordusunun da hepsi genç. Kaliteli, nitelikli, üniversite mezunu gençler. Sanat Sokağı değil işsizler ordusu sokağı. Asıl adı budur” ifadelerini kullandı. 

 

  • Etiketler : MAHMUT TANAL CHP Van Haber VAN
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER