Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ad...
MEBİT

HDP’li Sarısaç Van uçak bilet fiyatlarının pahalılığını sordu, Bakan Karaismailoğlu cevapladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç’ın Van Ferit Melen Havalimanı’na ilişkin verdiği soru önergesini yanıtladı. Bakan Karaismailoğlu, “Uçuş sayısının artırılması ve bilet ücretleri işletmelerin kendi sorumluluğunda. İç hat direkt uçuşlarda bilet tavan fiyatı 990 TL olarak belirlenmekle birlikte aktarmalı ya da dış hat uçuşlar ile ilgili çalışma bulunmamaktadır” dedi.

Abone Ol

2022-08-02 13:48:10 | Son Güncelleme : 2024-04-21 18:29:05

HDP’li Sarısaç Van uçak bilet fiyatlarının pahalılığını sordu, Bakan Karaismailoğlu cevapladı!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Murat Sarısaç, son dönemlerde kronikleşmiş sorunlarıyla gündeme gelen Van Ferit Melen Havalimanı’nda uçak seferlerinin azlığına ve bilet fiyatlarının yüksek oluşuna ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi vermişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sarısaç’ın soru önergesini yanıtladı. Karaismailoğlu, yanıtında, hava taşıma işletmelerinin serbest piyasa koşullarında faaliyet gösteren ticari kuruluşlar olması nedeniyle uçuş sayısının arttırılması ve bilet ücretleri gibi konuların işletmelerin kendi sorumluluğunda olduğunu açıkladı.

KARAİSMAİLOĞLU: UÇUŞ SAYISININ ARTTIRILMASI VE BİLET ÜCRETLERİ İŞLETMELERİN SORUMLULUĞUNDA

Karaismailoğlu, yanıtında, “Hava taşıma işletmelerinin serbest piyasa koşullarında faaliyet gösteren ticari kuruluşlar olması nedeniyle; uçuş sayısının artırılması, aktarmalı ya da aktarmasız uçuş ile seferin icra edilmesi, bilet ücretleri, bilet indirimleri ya da kampanyaları gibi konular, işletmelerin kendi uhdesindedir. İç hat direkt uçuşlarda bilet tavan fiyatı 990 TL olarak belirlenmekle birlikte aktarmalı ya da dış hat uçuşlar ile ilgili çalışma bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

 

ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ

  • Etiketler : MURAT SARISAÇ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER