2012-03-09 20:48:00 | Son Güncelleme : 2025-05-13 09:06:47
Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 4 deplasmandan mağlup ayrılan sarı-lacivertli ekip, ligden düşmesi haftalar önce kesinleşen Ankaragücü karşısında deplasman galibiyeti hasretini bitirmek istiyor. Fenerbahçe son deplasman galibiyetini 20. haftada Manisaspor karşısında 2-1'lik skor ile almıştı.
4 FUTBOLCU SINIRDA, 3 FUTBOLCU CEZALI
'Sarı Kanaryalar'da, Ankaragücü karşısında kaptan Alex'in de aralarında bulunduğu toplam 4 futbolcu kart cezası nedeniyle forma giyemiyor. Sarı lacivertli ekibin, Gençlerbirliği'ni 6-1 yendiği maçta gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düşen kaptan Alex, Serdar Kesimal ve Cristian'ın yanı sıra, Eskişehirspor maçındaki kırmızı kartıyla 3 maç ceza alan Caner Erkin Ankaragücü karşısında forma giyemiyor.
Fenerbahçe'de cezalıların yanı sıra, Galatasaray derbisi öncesi 3 futbolcu da sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Gökhan Gönül, Mehmet Topuz ve Orhan Şam bu akşam birer sarı kart daha görmeleri durumunda 31. haftadaki derbide cezalı duruma düşecek.
ANKARAGÜCÜ KAYBEDERSE TARİHE GEÇECEK
Ligdeki son 10 maçını yitiren Başkent ekibi, Fenerbahçe'ye karşı da mağlup olması durumunda, 1970-1971 sezonunda PTT, 1996-1997 sezonunda da Zeytinburnuspor ile halen ortak olduğu üst üste 10 maçlık kötü rekorun yeni sahibi durumuna gelecek.
Ligin 19. haftasında Beşiktaş ile 0-0 berabere kalan Ankaragücü, 20. haftadan bu yana oynadığı son 10 lig maçından da puansız ayrıldı.
İLK 11'LER!
ANKARAGÜCÜ: Bayram, Volkan, İshak, Ümit, Kaan, Bilal, Serkan, Orhan, Gökhan, Serol, Aybars
FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Yobo, Bekir, Ziegler, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Stoch, Dia, Sow
Bu habere ilk yorum yapan sen ol.