Avukat Mesut Özer, eski HDP Eş...
MEBİT

Avukat Mesut Özer, Demirtaş'ın tahliyesi için tarih verdi!

Avukat Mesut Özer, eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın önümüzdeki ay tahliye edilebileceğini söyledi. Demirtaş için yapılan son tahliye talebi geçen ay reddedilmişti.

Abone Ol

2025-08-04 02:45:19 | Son Güncelleme : 2025-08-04 06:24:25

Avukat Mesut Özer, Demirtaş'ın tahliyesi için tarih verdi!

Avukat Mesut Özer, Kurdistan24 televizyonuna yaptığı açıklamada Selahattin Demirtaş’ın önümüzdeki ay tahliye edilebileceğini söyledi. TBMM’de komisyon tartışmaları süren sürece de değinen Özer, bu defa iktidar ve MHP cephesinin de çözüme destek verdiğini söyledi.

‘BU SEFER HEM MHP HEM İKTİDAR DESTEK VERİYOR’
TBMM’de kurulacak komisyonun süreç kapsamında gerekli yasları değiştirme ve düzenlemeye hazırlandığını kaydeden Özer, üyelerinin Kürt tarihi ve sorunları hakkında iyi bir birikime sahip olduğunu söylediği komisyonun süreçte önemli bir rol alacağını kaydetti.

Sürecin, önceki çözüm sürecinden farklı koşullarda hayata geçirildiğini öne süren Mesut Özer, "Bu kez MHP lideri Devlet Bahçeli ve iktidardakiler de sürece destek veriyor ve Kürt sorununun kökten çözülmesi gerektiğinin farkındadırlar" dedi.

‘DEMİRTAŞ ÖNÜMÜZDEKİ AY TAHLİYE EDİLEBİLİR’
Tutuklu siyasetçilerin durumuna da değinen avukat Özer, Kürt taleplerinin öncelikle hukuk ve anayasa açısından hayata geçirilmesi, barış sürecinin başarıya ulaşmasının ardından af kararı alınması gerektiğini ifade etti. Mesut Özer, bu kapsamda Demirtaş’ın eylül ayında tahliye edilebileceğini söyledi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) üçüncü kez hak ihlali kararı vermesinin ardından avukatları tarafından HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahhatin Demirtaş hakkında yapılan tahliye talebi temmuz ayında reddedilmişti.

"MESUT BEY KENDİ BEKLENTİSİNİ AÇIKLAMIŞTIR"
Selahattin Demirtaş'ın diğer avukatı Ramazan Demir ise yaptığı açıklamada, Özer'in açıklamalarının kendi görüşü olduğunu belirterek medyadan bu konuda hassas davranmalarını istedi.

Demir ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Av. Mesut Özer Sn. Demirtaş’ı temsile yetkili avukatlardan değildir. Mesut Bey kendi görüşünü ve beklentisini açıklamıştır. Meslektaşlarımızı ve gazeteci arkadaşlarımızı bu konuda daha hassas davranmaya davet ediyoruz."

  • Etiketler : SELAHATTİN DEMİRTAŞ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER