Mazbatasını aldıktan sonra Van...
MEBİT

Ahmet Türk mazbatasını aldı, Van’a gidiyor

Mazbatasını aldıktan sonra Van’a doğru yola çıkan Ahmet Türk, Artı Gerçek’ konuştu. Türk, ‘Kürt düşmanlığı üzerinden yürütülen siyasetin bugün boşa çıktığı ortada” dedi.

Abone Ol

2024-04-03 16:53:33 | Son Güncelleme : 2024-05-05 17:48:51

Ahmet Türk mazbatasını aldı, Van’a gidiyor

 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin kesin sonuçlarının açıklanmasının ardından Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Ahmet Türk mazbatasını aldı. Mazbatasını alan Ahmet Türk’ Van’a doğru yola çıktı. Artı Gerçek’ten Seda Taşkın'a konuşan Ahmet Türk, Van İl Seçim Kurulu'nun 31 Mart seçimlerinde yüzde 55 oyla seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan'ın "seçilme yeterliliği taşımadığını" belirterek mazbatayı AK Parti'nin adayına verme kararına tepki gösterdi. Türk, “Hukuksuzluk ve adaletsizliğin yaşandığı bir durum. İl seçim kurulu ve YSK seçimlere girecek mani bir halin olmadığını söyledi. Ancak son saniyede pusu kurularak ikinci sırada olan birine mazbatayı verdi. Demokratik seçimlerde yaşananlar hilelerle pusu kurularak yapılan bir kayyım anlayışından çok farklı değil” dedi.

‘KÜRT DÜŞMANLIĞI SİYASETİNİN BOŞA ÇIKTIĞI ORTADA’

Bu defa farklı yöntemler ve hilelerle sonuç almaya çalışan bir iktidarın olduğunu söyleyen Türk, “Halkımızın iradesini gasp etmenin kimseye bir yarar sağlamadığının görülmesine rağmen hala bu yöntemlere başvurulması gerçekten akıl dışı bir durum. Bizim beklentimiz demokratik bir gelecek için herkesin kendini gözden geçirmesi gereken bir süreç. Kürt düşmanlığı üzerinden yürütülen siyasetin bugün boşa çıktığı ortada” dedi.

‘SADECE KÜRT HALKINA DEĞİL, TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE DE ZARAR VERİLİYOR’

Kürtleri düşman görerek, Kürtleri düşmanlaştırarak iktidarda kalmanın artık imkansız olduğunu herkesin görmesi gerektiğini söyleyen Türk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunun için bugün yapılması gereken bir diyalog ortamını sağlanmasıdır. Demokratlar ülkeler etrafında sorunların çözümünü esas alacak bir yaklaşımın gösterilmesidir. Bizim beklentimiz bu yöndedir. Bu Türkiye'nin geleceği için önemli. Bizler tabii ki demokratik bir ülkede birlikte adil, eşit bir yaşama esası alıyoruz ve bütün mücadelemiz bu. Ama ötekileştirerek, sindirmeye çalışarak yapılacak bütün gelişmeler sadece Kürt halkına zarar vermiyor, Türkiye halkına da demokrasisine de zarar veriyor. Bence artık birilerinin ortak akılla meselelere bakması, bir diyalog ortamının yaratılması konusunda bazı adımlarının atması ve kendilerini gözden geçirmesi gerekiyor.”

‘KÜRTLER HUKUKSUZLUĞA KARŞI TAVİZ VERMEYECEK’

Yıllardır baskı rejimi ile karşı karşıya olduklarını belirten Türk, Kürtlerin taviz vermediği ve mücadelesinden vazgeçmediğinin altını çizdi. Türk, “Bugün de bütün hukuksuzluğa rağmen kendi mücadelesinden taviz vermeyecek ve elbette haksızlığa karşı, hukuksuzluğa karşı direnecekler diye düşünüyorum” dedi.

  • Etiketler : POLİTİKA
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER