AK Parti Sözcüsü Çelik, Van’da...
MEBİT

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten 'Zeydan' açıklaması

AK Parti Sözcüsü Çelik, Van’da İl Seçim Kurulu tarafından belediye başkanı olan ikinci çıkan ismin belirlenmesiyle ilgili “Hukuken haklılarsa zaten sonuç onların arzu ettiği gibi olacaktır” dedi.

Abone Ol

2024-04-02 17:40:00 | Son Güncelleme : 2024-05-05 20:38:37

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten 'Zeydan' açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin Van’da belediye başkanlığını kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan yerine AK Parti adayının belirlenmesiyle ilgili soruyu yanıtladı.

Çelik, şu yanıtı verdi:

“Bu konu, il seçim Kurulu’nun takdirinde olan bir konu. Memnu hakların iadesi konusunda il seçim kurulu böyle bir karar almış. Bu, siyasi alanın, hükümetin müdahale edeceği abir alan değil. Konu hukuki bir konu. İtiraz edeceklerse, yapacakları itiraz mekanizmaları bellidir. Hukuken haklılarsa, zaten sonuç onların arzu ettiği gibi olacaktır. Ama hukuken haklı değillerse de buna da herkesin saygı göstermesi gerekir. Demokratik olarak tepki göstermek herkesin hakkıdır ama bunu şiddete dönüştürmenin, polise saldırmanın gerekçesi haline getirmenin gereği yoktur.”

Çelik, basın toplantısında seçim sonuçlarına dair de değerlendirmelerde bulundu.

Çelik’in seçimlere dair yaptığı değerlendirme şöyle: “Gelinen noktada genel ve yerel seçim tamamlandı ve Türkiye seçim sürecini tamamlamış oldu. Önümüzdeki 4 yıldan fazla bir zamanda yeni bir seçim yok. Bu süre içinde güçlü bir siyaset izlemeye devam edeceğiz. Demokratik reformlar da tabiki gündemimizde olacak. Yeni Anayasa, gelecek nesillere borcumuzdur. Ekonomik anlamda adımlar atmaya devam edeceğiz. Deprem bölgesinin yaralarını sarmak en önemli gündem maddesi olmaya devam edecek.”

  • Etiketler : VAN AK PARTİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER