Halkların Eşitlik ve Demokrasi...
MEBİT

Kent uzlaşısı olmazsa DEM Parti seçimlere kendi adıyla girecek

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Merkez Yürütme Kurulu (MYK) 3 Ocak’ta yerel seçim gündemiyle toplandı. DEM Parti, 13-14 Ocak tarihlerinde birinci ve ikinci olduğu 50 il ve ilçede ön seçim yapacak. DEM Parti, batı illerindeki büyükşehirlerde uzlaşmaya varılırsa “kent uzlaşısı”yla aday çıkaracak eğer süreç gelişmezse yerel seçimlere DEM Parti ismiyle girecek.

Abone Ol

2024-01-05 00:18:18 | Son Güncelleme : 2024-05-04 11:08:15

Kent uzlaşısı olmazsa DEM Parti seçimlere kendi adıyla girecek

DEM Parti, 3 Ocak’ta düzenlediği MYK’da Parti’nin yapacağı önseçim hazırlığını ve genel siyasi gündemini değerlendirdi.

Medyascope’un edindiği bilgiye göre; Örgütlü bir ön seçim hazırlığında olan DEM Parti, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde birinci ve ikinci sırada olduğu iller için aday başvurularını 25 Aralık 2023’te bitirmişti. Öğrenilen bilgilere göre DEM Parti,6 Ocak’ta başlayacağı belirtilen ön seçim tarihlerini bir hafta erteleyerek 13-14 Ocak tarihlerinde birinci ve ikinci parti olduğu 50 il ve ilçede ön seçim yapacak. Bu illerin içinde büyükşehirlerden Diyarbakır, Van ve Mardin yer alıyor. Ön seçimlerin daha küçük yerlerde parti binalarında yapılması planlanırken daha kalabalık yerlerde ise her ilçe kendi bünyesinde salonlar tutacak. Parti, aday başvurularını da göz önüne alarak Genel Merkezden hazırlanan aday listeleriyle ön seçimleri yapacak.

“Kent uzlaşısı” olmazsa seçime DEM Parti ismiyle girecek

DEM Parti, 18 Aralık 2023’te yaptığı MYK toplantısında “kent uzlaşısı” stratejisi kapsamında Batı illerinde aday adayı başvurularının alınmasına karar vermişti. İstanbul ve Ankara gibi Batı illerinin olduğu büyükşehirlerde, DEM Parti aday başvurularını almaya devam ediyor. Edinilen bilgiye göre Parti, bu büyükşehirlerde “kent uzlaşısı” arıyor ve bu konuda bir uzlaşmaya varılırsa “kent uzlaşısı”yla aday çıkaracak. Eğer “kent uzlaşısı”yla aday çıkarma süreci gelişmezse DEM Parti olarak seçime girecek. 

STK’lar da ön seçimde oy kullanabilecek

Öğrenilen bilgilere göre DEM Parti, “kent uzlaşısı” kapsamında çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının da (STK) fikirlerini alan görüşmeler yürütüyor. Ön seçimler, yalnızca DEM Parti üyeleriyle sınırlı olmayacak STK’lar da oy kullanabilecek.

  • Etiketler : HEDEP
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER