Edirne Cezaevi'nde tutulan Sel...
MEBİT

Demirtaş ve Mızraklı saçlarını kazıttı!

Edirne Cezaevi'nde tutulan Selahattin Demirtaş ile Selçuk Mızraklı, İran'da katledilen Mahsa Amini'nin protestolarına katılarak saçlarını kazıttı.

Abone Ol

2022-09-24 01:36:00 | Son Güncelleme : 2024-04-14 18:43:43

Demirtaş ve Mızraklı saçlarını kazıttı!

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve cezaevinde koğuş arkadaşı Diyarbakır’ın görevden alınan eski Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, İran’da ahlak polisi sorgusu sırasında hayatını kaybeden Mahsa Amini için düzenlenen protestolara destek amacıyla saçlarını kazıttı.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Demirtaş şu ifadeleri kullandı:

“Saçının teli göründü diye İran ‘ahlak polisi’ tarafından katledilen Mahsa Amini’nin acısını yüreğimizin en derininden hissediyoruz. Baskı ve zulme karşı direnmek sadece kadınların sorumluluğu değildir. Kadınların cesurca öncülük yaptığı eşitlik ve özgürlük mücadelesine destek vermek ve İran’da özgürlük için direnen halkın yanında olduğumuzu belirtmek için hücre arkadaşım Dr. Selçuk Mızraklı ile beraber bugün saçımızı kazıttık."

Ayrıca Demirtaş, "Bütün zulüm, zorbalık düzenleri halkın direnişi karşısında er geç yıkılacaktır. Direnenlere bin selam olsun. Mahsa Amini’ye Allah’tan rahmet ailesine ve halkımıza başsağlığı ve sabır diliyor; selamla birlikte dayanışma duygularımızı iletiyoruz." dedi. 

Mahsa Amini'nin ölümünün ardından İran'ın yanı sıra bölge ülkelerinde kadınlar, saçlarını keserek sosyal medyada paylaşıyor ve İran yönetimini protesto ediyor. 

İran'ın başkenti Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan Kürt asıllı Mahsa Amini, 16 Eylül'de yaşamını yitirmişti. 

Bunun üzerine başlayan gösteriler, ülkenin birçok il, ilçe ve kasabasına yayıldı.

  • Etiketler : SELAHATTİN DEMİRTAŞ SİYASET HDP
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER