Parti Meclisi (PM)toplantısı s...
MEBİT

HDP yol haritasını 24 Eylül’de açıklayacak

Parti Meclisi (PM)toplantısı sonrası seçim hazırlıklarını hızlandırma kararı alan HDP bir yandan Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) süren kapatma davasına yönelik savunmasını diğer yandan olası kapatma kararına karşı yedek parti ile seçimlere girme planını uygulamaya geçirmeye hazırlanıyor.

Abone Ol

2022-09-15 01:39:51 | Son Güncelleme : 2024-04-21 11:45:22

HDP yol haritasını 24 Eylül’de açıklayacak

 Geçtiğimiz hafta toplanan HDP PM’de seçime yönelik kararlar alındı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in “Yeni hükümette HDP’ye bakanlık verilebileceği” açıklamasına Millet İttifakı’ndan itirazlar yükselmesi HDP’yi rahatsız etti. HDP yönetimi, Millet İttifakı’nı, “Kapsayıcılıktan uzak, ürkek tavırlı” olmakla suçladı. İsim verilmeden eleştirilen İYİ Parti’ye ise “Sizinle aynı masada oturmayız” denildi. 

Bildiride, HDP’nin örgütlediği ve “3’ncü Yol” olarak ifade edilen “Emek ve Özgürlük İttifakı”nın ilkeleri ve yol haritasının 24 Eylül’de İstanbul’da geniş katılımlı bir organizasyonla kamuoyuyla paylaşılacağı da açıklandı. 

Öte yandan HDP yönetiminin seçim sürecinde partinin kapatılması ihtimaline karşı seçime Yeşil ve Sol Parti ile girmeye yönelik hazırlığını tamamladığı belirtiliyor. Eylül ayı itibarıyla 46 ilde örgütlenmesini tamamlayarak seçime katılma hakkını elde eden Yeşil Sol Parti, PM’ni toplayarak durum değerlendirmesi yaptı. Yeşil Sol Parti’den yapılan yazılı açıklamada, parti kongresinin 15-16 Ekim’de yapılacağı bildirildi. (MİLLİYET)

  • Etiketler : HDP SİYASET
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER