HDP Eş Genel Başkanı Pervin Bu...
MEBİT

HDP’li Buldan’dan "yeni çözüm süreci" açıklaması: Bu lafların içi boş

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "yeni çözüm süreci" tartışmalarına ilişkin, "Bu lafların içi boş. Bizim görebildiğimiz kadarıyla iktidar içerisinde bir çözülme var" dedi.

Abone Ol

2022-06-22 00:54:38 | Son Güncelleme : 2024-04-16 09:21:53

HDP’li Buldan’dan "yeni çözüm süreci" açıklaması: Bu lafların içi boş

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada kulislerde konuşulan "yeni çözüm süreci" tartışmalarına değindi. Buldan, " Bu lafların içi boş. Bizim görebildiğimiz kadarıyla iktidar içerisinde bir çözülme var” dedi. 

Buldan, HDP'yi hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da yanıt verdi. Buldan, isim vermeden, "Güya bizleri, milletvekili olarak görmediğini söyleyen bir zat var. Biz de kendisini bakan olarak görmüyoruz ve tanımıyoruz, ne olacak peki? Sen istesen de istemesen de bu ülkede 10 milyona yakın insan bizlere oy verdi, milletvekili seçti, parlamentoya gönderdi" dedi. 

Buldan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

İMRALI TECRİDİ NEDEN VAR? 
“İmralı tecridi neden var? Bu soruya kimin cevap vereceğini kestirmek elbette ki zor. Buna ne iktidar ne bizim dışımızdaki muhalefet cevap veremiyor cevap verme basiretini gösteremiyor. İktidarın bekası tecrit uygulandığının herkes farkında olmalıdır. Çatışmalı süreci ve hukuksuzluk rejimini ayakta tutmak için İmralı tecridini hayata geçirdiklerini ve devam ettirdiklerini biliyoruz.  2015’te bitirdikleri çözüm sürecinin üzerine korkunç bir yolsuzluk ve hukuksuzluk düzeni kurduklarını her aşamada 2015’ten sonra bize gösterdiler, yaşattılar.  İktidar bu düzenin bitmemesi için savaş politikalarında, çatışma ve güvenlikçi politikalarda ısrar ediyor. 

"ÇÖZÜM İHTİMALİNDEN DAHİ KORKAN BİR KİŞİ VAR"
“Engellenen Gemlik yürüyüşümüz de çözümsüzlüğün yarattığı tüm yıkımların ve kayıpların bir an önce son bulması için başlatıldığını herkes biliyor. Tabi özellikle biri var ki, siz bu kumpasçıyı, albümlerinden, verdiği fotoğraflardan çok iyi tanıyor ve biliyorsunuz.  Çok rahatsız olduğunun farkındayız. Çünkü çözüm ihtimalinden bile korkan bir kişiden bahsediyorum. Çözüm olursa talan imparatorlukları çökecek bunun farkındalar. Hemen yalanlara, iftiralara sarıldığını gördük. Kendi konumunu HDP’ye saldırarak sağlama almak istediğini biliyor ve görüyoruz.”

SOYLU’YA YANIT
“Güya, bizleri milletvekili olarak görmediğini söyleyen bir zat var. Biz de kendisini bakan olarak görmüyoruz ve tanımıyoruz. Ne olacak peki? Sen istesen de istemesen beğensen de beğenmesen de kabul etsen de etmesen de bu ülkede bize 10 milyon insan oy verdi bizleri milletvekilli seçti parlamentoya gönderdi. Bir sonraki dönem daha güçlü kalabalık geleceğiz, bu da sana dert olsun. Buradan diyorum ki; bizim üzerimizden siyasi hesaplar yapmayı bırak! Asıl albümlerinin, suç ortaklığının, hukuksuzluklarının hesabını nasıl vereceksin şimdiden onu düşün! Ve şimdiden bunun hazırlıklarını yap. Çünkü artık zaman daralıyor!” 

ÇÖZÜM SÜRECİ AÇIKLAMADI: BU LAFLARIN İÇİ BOŞ
Bugünlerde yeni bir şey konuşuluyor. Yeni bir çözüm süreci var mı yok mu diye herkes kulislerde bir laf attı ortaya... Lafı atanların da ortada ne çözüm süreci olduğuna dair belge var ne de izlenim var... Bu lafların içi boş. Bizim görebildiğimiz kadarıyla bir çözüm, iktidar içerisinde bir çözülme var. Fiyaskoya dönüşen inkar ve imha siyasetinin çözülme süreci var bu iktidarda. Sadece iktidar değil, bu meseleye ciddiyetle yaklaşmayan diğer siyasetler de çözülme aşamasına gelmiştir. Artık yolun sonuna gelindiğinin herkes farkında. Bu siyasetleri halk kesinlikle açacak ve denklem dışı bırakacak. Bu çok açık ve nettir. Büyük barış özlemi ve kalıcı çözüm iradesi bu topraklarda mutlaka kazanacaktır.” (EVRENSEL)

  • Etiketler : SİYASET PERVİN BULDAN HDP
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.