Yerel seçimlerde AK Parti'den...
MEBİT

Meki Arvas Yeniden Refah Partisi'ne geçti, aday oldu

Yerel seçimlerde AK Parti'den aday gösterilmeyen Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas Yeniden Refah Partisi'ne geçti.

Abone Ol

2024-02-09 03:26:37 | Son Güncelleme : 2024-07-26 18:20:05

Meki Arvas Yeniden Refah Partisi'ne geçti, aday oldu

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde AK Parti tarafından aday gösterilmeyen Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari’nin ardından Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas da Yeniden Refah Partisi’ne katıldı. Başkan Arvas yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi Bahçesaray Belediye Başkan Adayı olarak yarışacak. 

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberi; İl binasında düzenlenen törene Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Nayif Şabu, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Abdullah Sadıksoy, İpekyolu Belediye Başkan Adayı Mehmet Bilici, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas ve çok sayıda partili katıldı. 

ŞABU: HALKIMIZA HİZMET ETMEYE GELİYORUZ
Törende konuşan Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu, “31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler için aday belirleme çalışmalarımız sürüyor. Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas partimize katılarak belediye başkan adayımız olacak. Meki Arvas’ın partimize hayırlı olmasını dilerim. Hep beraber Allah’ın izniyle ilimize ve insanlarımıza hizmet edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde aday bulamıyorlar denilerek partimize yapılan haksız eleştirileri yersiz buluyorum. Bazı kesimler insanları yanıltmak için algı oluşturuyorlar. Kimse partimize leke süremez. Yeniden Refah Partisi geçmişte olduğu gibi şu anda alnı ak bir şekilde halkına hizmet etmek için gayret sarf ediyor. Elhamdülillah şu an Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ve İpekyolu Belediye Başkan Adayımız sahada çalışmalarını sürdürüyor. Ülkemizde şuan yükselen bir parti varsa, dava varsa o da Yeniden Refah Partisi’dir. Van İl Teşkilatımız yaklaşık 3 ay önce kuruldu, çok erken ve yeni olmasına rağmen bugün gümbür gümbür geliyor. Partimiz insanlarımız tarafından yoğun ilgi görüyor. Bunu gören bir takım siyasi çevreler telaşa düştü. Büyümemizi hazmedemiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar Yeniden Refah Partisi’nin büyümesini engelleyemezler. Çekememezlik, kıskançlık kimseye bir şey kazandırmaz. Bizim davamız büyüktür. 1969 yılından bu yana partimizin bir tarihi var. Onlar 20 yıllık geçmişleri olduğunu söylüyor bizim 55 yıllık geçmişimiz var. Bizim geçmişimizle ilgili kimse bir şey diyemez. Bizim tarihimizde, geçmişimizde ne belediyelerimizde ne de hükümet olduğumuz dönemde kimse yolsuzluklardan, hırsızlıklardan, rüşvetten bahsedemez. Milletine, ülkesine yanlış yaptılar diyemezler. Bizim alnımız ak başımız diktir. Onur ve gurur duyduğumuz bir geçmişimiz var. Bundan dolayı Allah'a hamd ediyoruz. Önümüz açık, elimiz güçlü, milletimize gittiğimiz zaman kimse sizin şu tarihte belediyeniz şu yanlışı yaptı diyemez ama onlar acaba millete ne diyecek. Birtakım çevreler Yeniden Refah Partisi olmasaydı biz kazanırdık diyor. 2009, 2014, 2019 seçimlerinde Yeniden Refah Partisi var mıydı? Neden kaybettiniz. Özellikle 2019 seçimlerinde neden bu kadar büyük bir hezimet yaşadınız? Ya siz güven kaybetmişsiniz. Toplum, insanlar artık size güvenmiyor, inanmıyor. Bunun farkında değilsiniz. Yeniden Refah Partisi’nin önünden çekilin. İnsanlar hizmet bekliyor. Biz halkımıza hizmet etmeye geliyoruz. 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimleri Allah’ın izniyle kazanacağız” dedi. 

ARVAS: YUVAMA DÖNDÜM
Daha sonra konuşan Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, “İnsanlar eşrefi mahlûkattır ama Allah’ın dediği gibi, birbirlerine bakarlarsa, birbirlerini severse eşrefi mahlûkat olur. Malumunuz 2019 seçimlerinde Bahçesaray’da biz yüzde 65,48 oy aldık. Yine Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yine yüzde 60 civarında oy aldık. Bugün bizim halimiz 13 ilçede propaganda meselesi yapılıyor. Bize haksızlık ve vefasızlık yapıldı. Bizden daha az oy alan ve kazanmayan başkanlara yer verildi. Sonunu kadar burası sizindir, siz buradasınız, sizin emeğiniz heba edilmeyecek denilmesine rağmen, son anda onurumuzu, gururumuzu incittiler. Bunun üzerine halkımızla istişare ettik. Halkımız bize ‘Refah Partisi sizin baba ocağınızdır. Erbakan hocanın sizin babanızla irtibatı vardı. Nayif Bey, Abdullah bey eski dostlarınızdır. Yuvanıza gideceksiniz’ dediler. Biz de o evliyaların duasına, himmetine, Allah’u Teâla’nın yardımına sığınarak mücadelemizi vereceğiz. Rabbim bizi muvaffak etsin” ifadelerini kullandı.  

SADIKSOY: PARTİMİZE YOĞUN TEVECCÜH VAR
Son olarak konuşan Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Sadıksoy ise, “Erbakan hoca her zaman ‘Hak geldi, batıl zayil oldu.’ Aslında bu bir ayetin mealidir. Su gelince teyemmüm bozulur. Aslında bu memleketin sahipleri, hizmetkârları bizleriz. Bizi ilgilendiren tek şey Van’dır ve ilçelerimizdir. Türkiye’nin bütün sorunlarıyla ilgilenemeyiz. Ama bugün Van’ımıza baktığımız zaman, ilçelerimize baktığımız zaman, 20 yıldır iktidarda olan AK Parti döneminde yeteri kadar yatırımları almadığını görüyoruz. Bugün Van, 81 ilin içerisinde neredeyse en son hizmet almış bir ildir. Van’ın hangi sorunlarını anlatayım ki? Su sıkıntısı var, sular kesiliyor. Elektrikler kesiliyor. Altyapı sorunları halen devam ediyor. Trafik sorunu var, terminal sorunu var. Van depreminin üzerinden 13 yıla yakın süre geçti. Halen otogar aynı şekilde duruyor. Bugün Türkiye’nin birçok ilinde yerinde dönüşüm ve kentleşme projeleri var. Van da 2 tane büyük deprem yaşadı. Acaba neden Van’da bu olay dile getirilmiyor. Van üvey evlat mı? Bugüne kadar Van’a ne yaptılar? Yaptıkları hizmetleri getirip önümüze koysunlar. Elle tutulur, gözle görülür bir hizmet yok. Bu hizmeti Yeniden Refah Partisi yapacak. Bizim geçmişimiz referansımızdır. Erbakan hoca dönemini gördünüz. Türkiye ne kadar güzel bir yere geldi. Huzur, saadet ve refah geldi. Gittiğimiz yerlerde partimizin amblemini gördükleri zaman, ‘Bu ne zaman çıktı, bu bizim eski partimizdir. Biz yine buraya geleceğiz’ diyorlar. Biz de bunları duyunca seviniyoruz. Hak geldi, batıl zayil oldu. Belediyeleri kazandığımız zaman, hizmet açısından elimizden geleni bu memlekete yapılması gerekenleri esirgersek, bütün memleketin vebali boynumuzda olur. Çünkü insanoğlu eşrefi mahlukattır. Eğer inanıyorsanız üstünsünüz. Biz Allah’a inanıyoruz. Allah inandığımız ve samimi olarak bu yola çıktığımız için, Allah'ın nusreti gelecek. Rabbim bizi bu insanlara karşı mahcup etmesin. Bizi onlara karşı hizmetçi olarak hizmet etmeyi nasip etsin” şeklinde konuştu.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Nayif Şabu, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas’a rozet takarak hayırlı olması dileğinde bulundu.

Uygulama Otelinde düzenlenen törenle adaylarını duyuran AK Parti Bahçesaray’da Remzi Orhan’ı belediye başkan adayı olarak göstermişti.  

  • Etiketler : ADAY
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER