Gazetecilerle kahvaltıda bir a...
MEBİT

Van Büyükşehir Başkan A. Adayı Ürüm: Sorunları halkımızla el ele verip çözeceğiz

Gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelerek açıklamalarda bulunan Vefa Group Yönetim Kurulu Başkanı, AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Veysel Ürüm, "Van gençliğine gereken önemi vereceğiz. Gençler için iş, aş, istihdam alanları oluşturacağız. Şu an Van’la ilgili çok sayıda projem bulunmaktadır" dedi.

Abone Ol

2023-11-26 12:13:50 | Son Güncelleme : 2024-07-26 11:51:04

Van Büyükşehir Başkan A. Adayı Ürüm: Sorunları halkımızla el ele verip çözeceğiz

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı iş insanı Veysel Ürüm gazetecilerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Van Büyükşehir Belediyesi’ne aday gösterilip kazanması halinde Van’la ilgili 200 projesinin olduğunu belirten Ürüm, “Planlarımız, projelerimiz tüm detaylarıyla ince ayrıntısına kadar hazırlanmış, yol haritamız çizilmiş, nasıl yürüyeceğimizi çok iyi biliyoruz. Allah izin verirse göreve geldiğim takdirde Van’ı halkımız ve ehil kadrolarımızla dört dörtlük yöneteceğiz. Van’ın daha yaşanabilir, daha vizyoner, daha güzel bir şehir olması için hep beraber büyük bir mücadeleyi birlikte vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“BİZ BU YOLU NASIL YÜRÜYECEĞİMİZİ İYİ BİLİYORUZ”

Van’ın sorunlarını bildiğini söyleyen Ürüm, “2002 yılından bu yana parti üyesi olmaktan onur duyduğum AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatımı yaptım. Van’a gelir gelmez basınla bir araya gelerek ilimizin sorunlarını istişare ederek çalışmalarıma başlamak istedim. Belediyeciliğin temelinde insanlara hizmet anlayışı var. Biz memleketimizin sorunlarını, yapılması gerekenleri biliyoruz. İlimizin sorunlarının çözümü konusunda çok güzel projelerimiz var. Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilip seçimi kazandığım taktirde geçmişten bugüne devam eden sorunları halkımızla el ele verip çözeceğiz. Allah nasip eder görev alırsam bizim dönemimizde trafik, imar, altyapı, çevre yolu, sahil yolu, stat gibi sorunlar ortadan kalkacak. Van gençliğine gereken önemi vereceğiz. Gençler için iş, aş, istihdam alanları oluşturacağız. Şuan Van’la ilgili çok sayıda projem bulunmaktadır. Nasip olursa projelerimizi halkımızın katılımıyla hayata geçirerek Van’ı ihya edeceğiz. Asla ben anlayışıyla hareket etmeyeceğim. İlimizin tüm kurumları, meslek odaları, STK’larıyla birlikte hareket edeceğiz. Planlarımız, projelerimiz en ince ayrıntısına kadar hazırlanmış, biz bu yolu nasıl yürüyeceğimizi çok iyi biliyoruz. Allah izin verirse göreve geldiğim takdirde Van’ı dört dörtlük yöneteceğim. Van’ın daha iyi yaşanabilir, daha vizyoner, daha güzel bir şehir olması için hep beraber büyük bir mücadeleyi birlikte vereceğiz” dedi.

"HERKESİN FİKRİNE ÖNEM VERİP SAYGI DUYACAĞIZ"

Soruları yanıtlayan Ürüm, “Van’ın geçmişine baktığımız zaman Güven Partisi, CHP, ANAP, Refah, AK Parti, HADEP’in belediyeleri kazandığını hepimiz biliyoruz. Burada mesele parti değil, belediye parti zihniyetiyle yönetilmez. Burada asıl mesele belediyeler vatandaşların ihtiyaçlarına, memleketin sorunlarına çözüm olabilmek, bu sorunları çok iyi bildiğimiz gibi çözümleri de çok iyi biliyoruz. Memleketin sorunlarına çözüm üretebildiğimiz anda seçmenleri kazanacağımıza inanıyorum. Vanlılar memleketini seven, gerçekten Van’ı önemseyen yapıya sahiptirler. Bizde memleketimizi seviyoruz, sorunlarını biliyoruz. Tek başımıza hareket etmeyeceğiz. Birlik, beraberlik içinde sorunları çözeceğiz. Herkesin fikrine önem verip, saygı duyacağız. Van’a katkı sunmak isteyen herkese kapımız açık olacak. Hep birlikte hizmet edeceğiz” diye konuştu. 

“PARTİCİLİK DEĞİL, VAN'A HİZMET EDEBİLECEK İNSANLARA YER VERİLMELİ"

Kayyum politikasıyla ilgili açıklama yapan Ürüm, “Devlet politikasına engel olamayız ama kayyum atanmaması için hep birlikte mücadele verip memlekete hizmet edebilecek insanlar aday gösterilip belediye başkanı seçmeliyiz. Particilik değil Van’a hizmet edebilecek insanlara yer verilmeli. Benim kaybetme gibi bir endişem asla olmadı. Ben bir mücadeleye girdiğim zaman başarıya ulaşıncaya kadar bırakmam. Başarılı olmak için elimden gelen her türlü çabayı sergileyeceğim” dedi.

"VANSPOR'A EN BÜYÜK DESTEĞİ BİZ VERDİK"

Vanspor tarafından iptal edilen sponsorluk anlaşmasıyla ilgili konuşan Ürüm, “Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak’ın Van Atatürk Şehir Stadı isminin Veysel Ürüm olarak değiştirileceği açıklaması kamuoyu tarafından uzun süre tartışıldı. Benim asla böyle bir talebim olmadı. Vanspor uzun süredir maddi sıkıntılarla karşı karşıya kalan bir kulüp, kaldı ki hepimiz de biliyoruz maalesef memleket olarak Vanspor’a sahip çıkamıyoruz. Feyat Kıyak bu zamana kadar ciddi katkılar sundu. Bunu kimse inkar edemez. Feyat bey Vanspor’a gelir kapısı olsun diye ismimin stada verilmesini önerdi. Çünkü biz Vanspor ile sponsorluk sözleşmesi imzaladık. Feyat beyin statla alakalı da hazırlıkları vardı. Tabi söylem farklı yerlere çekildi. Statla ilgili açıklamayı ben yapmadığım için yapılan eleştirilere cevap vermek istemedim. Şuan Vanspor başarılı bir performans sergiliyor. Takımın zarar görmemesi için polemiklere girmek istemiyorum. Takımın gidişatına kimse zarar vermemeli ama Vanspor Kulübü bir açıklama yapabilirdi. Biz yine her zaman Vanspor’u destekleriz. Bugüne kadar hiçbir karşılık beklemeden Vanspor’u destekledik. Hatta şunu söylemek istiyorum. Vanspor’a en büyük desteği biz verdik. Verilen desteklerin tümü bizim verdiğimiz miktarı geçemez. Sponsorluk sözleşmesi iptal edildi. Vanspor bundan sonra kendisine yeni bir sponsor bulabilir. Vefa Group bu zamana kadar Vanspor’dan hiçbir konuda beklenti içinde olmadı. Biz 8 milyonluk sponsorluk anlaşması yapmıştık, bunun ödemesini 3 yılda yapacağımızı taahhüt ettik. Bir buçuk ayda 5 milyondan fazla ödeme yaptık. Sözleşme ve dekontlar elimizde isteyen herkesle paylaşabiliriz. Olaylara her zaman uhuletle ve suhuletle yanaşmanın daha faydalı olduğunu düşünüyoruz. Polemiklerin son bulması için Vanspor’un açıklama yapması gerekir. İnşallah Vanspor birinci lige çıkar. Bizim de üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Konu Vanspor olunca hiçbir zaman geri durmadık, hep ön tarafta olduk, olmaya devam edeceğiz. Vanlılar Vanspor’a sahip çıkmalıdır. Van ülkemizin önemli şehirlerinden biridir. Vanspor daha iyi yerleri hak ediyor” dedi.  

GÜRPINAR'DA OKUL, CİZRE'DE CAMİİ

Annesi adına Gürpınar ilçesinde yaptırılan okulun açılışa hazırlandığını söyleyen ürüm, “Gürpınar’da annem adına yaptırdığım okul bitmek üzere, altyapı, kaba inşaat, ince işçiliğin tümünü biz üstlendik. Okulun mobilya, koltuk, perde, sıra, masa gibi tüm ihtiyaçlarını da biz karşılayacağız. Birkaç güne kadar hizmete açmayı hedefliyoruz. Ayrıca Cizre’de de bir cami yaptıracağız. Prosedürler bittiği anda inşallah Cizre’de Şehri Nuh Camii’ni Hacı Resul Ürüm ismiyle hizmete açacağız. Cami tarihe şahitlik etmiş bir camidir. En kısa zamanda inşaat çalışmaları başlayacak” ifadelerini kullandı. 

  • Etiketler : SORUN BELEDİYE BAŞKANI
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER