31 Mart 2024 Yerel seçim sürec...
MEBİT

Faruk Ünal, AK Parti'den aday adaylığı başvurusunu yaptı

31 Mart 2024 Yerel seçim sürecinde Van AK Parti'de müracaatlar devam ediyor. 9 Kasım'da başlayan aday adaylığı başvuruları için birçok kişinin ismi geçerken, resmi başvuruda bulunanlar ise her geçen gün artıyor.

Abone Ol

2023-11-22 00:14:57 | Son Güncelleme : 2024-07-27 00:47:05

Faruk Ünal, AK Parti'den aday adaylığı başvurusunu yaptı

Erciş Pancar Kooperatifi Başkanı Faruk ÜNAL, Ak Parti’den Erciş Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu yaptı.Ünal başvuru evrağını Ak Parti Van İl Başkanı Emre Güray’a teslim etti.

Aday adaylığıyla ilgili açıklamasını sosyal medya hesabından paylaşan Faruk Ünal şu ifadelere yer verdi: “Kıymetli Hemşerilerim, Türkiye Yüzyılı’nın ilk yerel seçimlerine büyük bir heyecanla yaklaşmış bulunmaktayız. Erciş İlçemizin potansiyelini en üst düzeye çıkarmak, sürdürülebilir kalkınma sağlamak ve vatandaşlarımızın hayat kalitesini artırmak amacıyla Erciş Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvurumu yapmış bulunmaktayım. STK’larda üstlendiğim görevlerden edindiğim tecrübelerim, deneyimim ve topluma katkı sağlama arzumla, ilçemizin daha yaşanabilir bir yer olması için çaba göstermeye hazırım. Sloganımızda olduğu gibi ‘’Ayrıştırmaya değil birleştirmeye geliyoruz’’

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yapılacak olan Türkiye Yüzyılı’nın ilk yerel seçimlerinde; vizyoner, şeffaf, katılımcı ve kucaklayıcı bir belediyecilik anlayışı için adım attığımız bu hayırlı yolculukta adaylığımızın hayırlara vesile olmasını diler hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım”.

Faruk Ünal Kimdir?
Van’ın Erciş ilçesinde 15 Ekim 1973’te doğan Faruk Ünal, evli ve üç çocuk babasıdır. Ortaöğrenim eğitimini tamamladıktan sonra askerliğini yapmıştır. Ünal, uzun yıllardır Erciş Pancar Kooperatifi Başkanlığı görevini başarıyla sürdürmektedir. Aynı zamanda 2003’ten beri AK Parti üyesi olup partinin aktif bir üyesi konumundadır. Görev geçmişi oldukça zengin olan Ünal, çeşitli kurum ve kuruluşlarda önemli görevler üstlenmiştir. Bunlar arasında Erciş Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyeliği, AK Parti Van İl Genel Meclis Üyeliği ve Erciş Köylere Hizmet Götürme Birliği üyeliği gibi önemli pozisyonlar bulunmaktadır. Ayrıca, Van Valiliği İl Özel İdaresi Stratejik Planları’nın hazırlanmasında etkili bir rol oynamış, Şeker Sigorta Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulunmuş ve çeşitli uluslararası platformlarda şeker pancarı politikaları üzerine çalışmalara katılmıştır. Son olarak, Erciş Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuş ve PANKOBİRLİK Denetim Kurulu Üyeliği ile PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli görevler üstlenmiştir.

  • Etiketler : BAŞKAN ADAYI
  • YORUM YAP
    Yorumlar (1)
    Ümit Yılmaz 2023-11-22 11:40:32

    Erciş'in en genç dinamik kararlı başkanı Erciş'in öz evladı Faruk Ünal yapıcı bir özelliğe sahip bir başkan Erciş li olarak senden razıyız yolun ve bahtın açık olsun

    ÖNERİLENLER