Vanspor'un geçtiğimiz sezon As...
MEBİT

İpekyolu'nda belediye başkan adaylığı için Akın Dinçer ismi ön plana çıkıyor

Vanspor'un geçtiğimiz sezon Asbaşkanlık görevini yürüten ve AK Parti İpekyolu İlçe Başkan Vekili olan Mehmet Akın Dinçer'in ismi belediye başkan adaylığı için ön plana çıkıyor. Peki Dinçer, aday adaylık başvurusunda bulunacak mı?

Abone Ol

2023-11-20 00:54:23 | Son Güncelleme : 2024-07-23 00:36:19

İpekyolu'nda belediye başkan adaylığı için Akın Dinçer ismi ön plana çıkıyor

AK Parti İpekyolu İlçe Başkanlığının düzenlediği basın tanışma ve değerlendirme toplantısında, AK Parti İpekyolu Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı M. Akın Dinçer de mutabakat olması halinde aday adayı olacağını duyurdu. 22 Kasım 2023 tarihine kadar gelişmeleri takip edeceğini belirten Dinçer, "İpekyolu'nda kazanacağız" çıkışı yaptı.

"KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUZ"

Dinçer konuşmasında, "Aday kim olursa olsun kazanacağımıza inanıyoruz. Bu bir ekip hareketi, ortak akılla, mutabakatla yönetmek istedik. Burada bütün amacım yönetimle beraber olmak. Bu süreçte özellikle de teşkilattan arkadaşlarımız ayrıca da kamuoyundan arkadaşlar benim aday adaylığa başvuru yapmamı istediler. Bu da beni İpekyolu ilçesinin bir üyesi olarak mutlu ediyor" dedi.

Teşkilatımızla sahadayız.@KusanVan @ipekyoluakparti pic.twitter.com/MDuvOEMaY8

— Mehmet Akın Dinçer (@akindincer) November 19, 2023

"ÜZERİME DÜŞENİ YAPACAĞIM"

Seçim öncesi önemli saha çalışmaları yapıldığına değinen M. Akın Dinçer, "Genel merkezimiz bu süreci ciddiyetle yürüttüğü için kamuoyu anketleri ve saha çalışmaları yapılacak ve bunların sonucunda aday belirlenecek. Kim aday olursa olsun hepimiz üzerimize düşeni yapacağız. Ben de Akın Dinçer olarak, aday kim olursa olsun üzerime düşeni yapacağım" diye konuştu.

"ORTAK BİR MUTABAKAT OLURSA BEN DE ÇARŞAMBA GÜNÜ BAŞVURUMU YAPACAĞIM"

AK Parti'nin çeşitli kademelerinde görev yapmış, Van'ın ve Vanlıların yakından tanıdığı bir isim olan Dinçer, geçtiğimiz sezon Van Spor Futbol Kulübü'nde Asbaşkanlık görevini yürütmüş ve takıma kurumsal bir hava getirmişti. Yüksek lisans mezunu olan Dinçer, Ankara Ticaret Odası'nda meclis üyeliği görevinde de bulundu. Özellikle Vanlı gençlerin ve teşkilatın ısrarı üzerine aday adaylığını duyuracak olan Dinçer, "Ayın 22'sinde aday adaylık başvuru sürecinin son günü, o güne kadar ki gelişmeleri de takip edeceğiz. Ortak bir mutabakat olursa ben de Çarşamba günü başvurumu yapacağım" ifadelerini kullandı.

"KENDİSİNDEN ZİYADE İNSANLARLA OLAN İLETİŞİMİNİ ÖNE ÇIKARMIŞ"

Dinçer, özellikle sosyal medyayı interaktif bir şekilde kullanarak dikkatleri üzerine çekiyor. Gazeteci Osman Nuri Yıldız, Dinçer'in yaptığı paylaşımlara dikkat çekerek, "İsmi adaylık için geçenlerin sosyal medya paylaşımlarına bakıyorum. Akın Dinçer'in Instagram paylaşımı çok profesyonel olmuş. Kendisinden ziyade insanlarla olan iletişimini öne çıkarmış. Dinçer'in ismi AK Parti'de İpekyolu için geçiyor. Kendisi vizyoner ve sıcak bir insan." şeklinde konuştu.

AKIN DİNÇER KİMDİR?

Van İpekyolu’nda dünyaya gelen ve 20 yıla yakın bir süredir yiyecek ve içecek sektöründe faaliyetler yürüten M.Akın Dinçer Erciyes Üniversitesi İktisat Fakültesi, Ufuk Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Yüksek Lisans mezunudur.

22 Ülkede 450'den fazla şubesi olan Simit Sarayı markasının 2004 yılında İstanbul dışındaki ilk şubesini Van'a kazandırmıştır. Dinçer ayrıca dünyaca ünlü BIGCHEFS Markasının ilk franchise şubesinin ve Çeşni
Restaurant zincirinin kurucusudur.

Dinçer, 2014-2018 yillarında AK Parti Çankaya ilçe başkan yardımcılığı yapmıştır.

Ankara Ticaret Odasi'nda 2 Dönem Yiyecek ve İçecek Sektörü Meclis Üyeligi ve Komite Başkanlığının yanı sıra Vanspor FK Asbaşkanlığı, Başkent Vanlılar Platformu Kurucu ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Vanlılar Vakfı Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütmüştür.

Halen Ankara Çankaya'da faaliyet gösteren OTTO ve Filotto Restaurantlarının kurucusu ve işletmecisidir.

Dinçer, ayrıca 2022 yılında faaliyete geçen Van Kültür ve Sanat Girişimi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam etmektedir.

  • Etiketler : AK PARTİ BAŞKAN ADAYI
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER