HDP seçim çalışmaları nedeniyl...
MEBİT

HDP ilçelerde seçim çalışmalarını sürdürüyor

HDP seçim çalışmaları nedeniyle bugün Çaldıran’a giden Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Mustafa Avcı, halkın yoğun ilgisiyle karşılanırken, Çata ve Saray Eş Başkan Adayları da köy ziyaretleride halkla bir araya geldi.

Abone Ol

2019-03-13 19:01:00 | Son Güncelleme : 2024-03-24 06:01:43

HDP ilçelerde seçim çalışmalarını sürdürüyor

HDP seçim çalışmaları nedeniyle bugün Çaldıran’a giden Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Mustafa Avcı, halkın yoğun ilgisiyle karşılanırken, Çata ve Saray Eş Başkan Adayları da köy ziyaretleride halkla bir araya geldi.


ÇALDIRAN

Van Büyükşehir Belediye Eş başkanları ilçe programlarına hız kesmeden devam ediyor. Çaldıran’da seçim çalışmaları kapsamında Van Büyükşehir Belediye eş başkan adayı Mustafa Avcı ve ilçe belediye eş başkan adayları Faruk Demir, Leyla Atsak beraberinde esnaf ve sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi.


Esnaf ve sivil toplum örgütleri ziyaretine Büyükşehir Belediye eş başkanı Mustafa Avcı ve ilçe belediye eş başkan adayları Faruk Demir, Leyla Atsak, DTK ve ilçe yönetimi katıldı. İlçe merkezinde esnafları dolaşarak ziyaret eden Büyükşehir Belediye eş başkan adayı Mustafa Avcı yoğun ilgi ile karşılandı. Esnafların sorunlarını dinleyen Avcı yaptığı konuşmada "Burada yaşanan savaşlar beraber yaşanan ekonomi başta olmak üzere Türkiye’ de yaşanan toplumsal huzursuzluğun sebebi AKP ve MHP ittifakıdır. Yaşanan ekonomik kriz bu ittifakın savaş ısrarıdır. Bizler 31 Mart’ta sandıkta AKP ve MHP ittifakının oyununu bozacağız." dedi.


Esnaf ziyaretinin ardından Çaldıran Ziraat Odası yönetim kurulu ziyaret edildi. Büyükşehir Belediye eş başkanı Mustafa Avcı burada yaptığı konuşmada "AKP'nin tarım politikaları yüzünden tarım bitme noktasına geldi. Bakın sebze ve meyve dış ülkelerden ithal ediyor. Patates ve soğan en rahat yetiştirilen ürünler iken şimdi dışardan alınıyor. İnsanlar toprağını terk ediyor."  Tarıma yönelik projelerinin olduğunu dile getiren Büyükşehir eş başkan adayı Mustafa Avcı "Tarım elverişli topraklar için sulama başta olmak üzere tarımsal danışmanlık ilgili her türlü desteği sunacağız.Üretilen ürünün pazar sorunu olmayacak." dedi.

 

Yapılan ziyaretlerden sonra eş başkanlar seçim bürosunu ziyaret etti.


SARAY

Saray da ise Belediye Eşbaşkan adayı Caziye Duman ve beraberindekiler Beyarslan (Şerefxane) mahallesinde Halk ve Hasta ziyaretleri gerçekleştirdi. Mahalle meydanında gençler tarafından karşılanan Duman ve beraberindeki heyet mahalle içerisinde hasta ziyaretlerinde bulundu.


Evlerde tandır ekmeği pişiren kadınları ziyaret eden Caziye Duman kadınlarla birlikte ekmek yaptı. Ev ziyaretlerinde kadınlara kısa konuşmalar yapan Duman; Kürt kadınlarının hünerlerinden bahsederek tüm zorluklara göğüs geren kadinların desteğiyle 31 Martta Saray zaferin adresi olacağını ifade etti.


ÇATAK

HDP Çatak'ta seçim çalışmalarına devam ediyor. Çatak HDP belediye eşbaşkan adayları Esra Babur, Murat Bozdemir ve yerine kayyum atanan Çatak belediye eşbaşkanı Celalettin Bartu’nunda aralarında bulunduğu Xavıştan (Narlı) ve Bere Duquh(Su geldi) mahallesinde çat kapı seçim çalışmaları kapsamında halkla bir araya geldi. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: VANHABERDAR


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER