2002 yılından bu yana Van'ın S...
MEBİT

Van'ın Sırımlı Mahallesi'ndeki sondaj kapatıldı

2002 yılından bu yana Van'ın Saray ilçesine bağlı Sırımlı Mahallesi'nde devam eden içme suyu sorunu bir türlü çözülemiyor.

Abone Ol

2023-08-01 17:26:25 | Son Güncelleme : 2024-05-03 11:41:19

Van'ın Sırımlı Mahallesi'ndeki sondaj kapatıldı

Van’ın Saray İlçesine bağlı Sırımlı Mahallesi’nde 2002 yılından bu yana yaşanan içme suyu sorunu bir türlü çözülemedi. Devlet Su İşleri 17. Van Bölge Müdürlüğü yaptığı açıklamada söz konusu yerin Van Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ Genel Müdürlüğü yetki görev ve sorumluluk alanında bulunduğunu açıkladı.

“TEMİZ SU İÇMEK İSTİYORUZ”

Sırımlı Mahallesi sakinlerinden Cafer Barlık, yaptığı açıklamada “2002 yılından bu yana yaşamış olduğumuz su sorunu devam ediyor. VASKİ birkaç kez sondaj vurdu olumsuz sonuç alındı. Sağlıksız su çıkan sondaj kapatıldı. Aldığımız bilgilere göre Van İl Sağlık Müdürlüğü ve VASKİ ekipleri mahallede incelemelerde bulunacak. Kış mevsimine girmeden sorunumuzun çözülmesini istiyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri 17. Van Bölge Müdürlüğü bize gönderdiği resmi yazısında Van Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ Genel Müdürlüğü yetki görev ve sorumluluk alanında bulunduğunu ifade etti. Mağduriyetimizin bir an evvel çözülmesini istiyoruz. Dayanacak gücümüz kalmadı. Daha önce çıkan sağlıksız sudan dolayı birçok kişi hastalandı. Biz artık hastalanmadan rahatlıkla içebileceğimiz temiz su istiyoruz. Yetkililer sesimize kulak versin. Van’ın sınırında bulunan Sırımlı Mahallesinde bir an evvel sondaj yapılıp suya kavuşmamızı görmek istiyoruz. Sorunumuzu gündeme getiren Vansesi Gazetesi ve CHP Milletvekili Mahmut Tanal’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Van'ın Saray ilçesine bağlı Sırımlı Mahallesi'nde 21 yıldır yaşanan su sorununu gazetemizin gündeme taşımasıyla CHP Milletvekili Mahmut Tanal sorunun çözümü için meclis gündemine taşımıştı. (Vansesi Gazetesi)

  • Etiketler : VASKİ SU
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER