Saray ilçesinde Kaymakam ve Be...
MEBİT

Saray ilçesinde çalışmalar hız kesmeden sürdürüyor

Saray ilçesinde Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Yunus Ataman öncülüğünde ilçe merkezinde yaz kış demeden çalışmalarına aralıksız devam ederek ilçe halkının takdirini topluyor

Abone Ol

2020-12-10 23:54:00 | Son Güncelleme : 2024-04-19 12:30:18

Saray ilçesinde çalışmalar hız kesmeden sürdürüyor

 Saray Belediyesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kaymakam ve Belediye Başkan vekili  Yunus Ataman öncülüğünde çalışmalarına tüm alanlarda hız kesmeden devam ediyor. Saray Belediyesi özellikle koronavirüs sürecinde yapılan dezenfeksiyon çalışmalarıyla ilçe merkezinde yollar, parklar, okullar ve alanlarında gerekli çalışmaları başarı ile yaptı. Saray Belediyesi gerek yardımlar ve destekler olsun gerekse ilçedeki yol yapım, onarım ,temizlik işleri gibi belediye çalışmalarında etkin rol oynayarak çalışmalarına durmadan devam ederek halkın takdirini topladı.


 




KORONA VİRÜS ÇALIŞMALARI VE DENETİMLERİ SÜRÜYOR



Saray Belediyesi ,koronavirüs sürecinde ilçe merkezinde yolları yıkayayarak dezenfeksiyon çalışmalarını başarı ile gerçekleştirdi. İş yerlerinde, kurum binalarında, okullarda dezenfeksiyon ve temizlik işlerine yoğun çaba harcayarak Kovid-19 hakkında maske takılması , sosyal mesafeye uyulması gibi konularda bilgilendirmeler yaparak evdekal çağrısında bulunmaya devam etti. Saray Belediyesi korona virüs sürecinde marketlerde, bakkallarda , fırın ve lokantalarda maske , mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasına özen göstererek gıda denetimlerine aralıksız devam ediyor.




 


 




YOL YAPIM VE ALT YAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR


Saray Belediyesi yol yapım ve onarım çalışmalarına da yaz kış demeden aralıksız devam ediyor. İlçe merkezindeki tüm ana caddelerde kaldırımlar yapılarak yeni sıcak asfalt çalışmaları yapıldı. Saray Belediyesi vatandaşların sağlam ve sağlıklı ayak basacakları kaliteli ve sağlıklı mazemeler kullanarak yollar kaldırımlar ve alt yapı çalışmaları da yaparak halkın takdirini toplamaya devam ediyor.


 




Saray Belediyesi gerek yol yapım kaldırım ve alt yapı çalışmalarıyla gerek yeni peyzaj çalışmaları ve ışıklandırma sistemleriyle ilçe merkezinin modern bir görünümüne kavuşması için yeni çalışmalara ve yeni projelerle başarılı belediyecilik çizgisinden yürümek istiyor.


 




 Saray Belediye Kaymakam ve Belediye Başkan vekiliı Yunus Ataman öncülüğünde mahallelerde ziyaretler gerçekleştirildi.  Yunus Ataman yaptığı mahalle ziyaretlerinde halkın sorunlarını ve dertlerini yerinde dinledi. Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Yunus Ataman yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek ilçe halkının takdirini aldı.




SARAY İLÇESİNDE YAPILAN SON ÇALIŞMALAR



Bakışık Mahallesinde yaşanan hayvan sulama problemi çözüme Kavuşturuldu


Bakışık Mahallesinde yaşanan hayvan sulama problemi çözümü çalışmaları kapsamında, 3500 metrelik su kanalı kazımı ve boru döşeme çalışması gerçekleştirildi. Çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam ATAMAN, ilçede yaşanan sulama problemlerinin çözümü doğrultusunda yürütülen çalışmalara sulama problemi yaşayan diğer mahallelerde de devam  edileceğini belirtti.





Sanayi Sitesi yapımı çalışmalarının ön hazırlıkları devam ediyor


İlçede ihtiyaç duyulan Sanayi Sitesi yapımı çalışmalarının ön hazırlıkları devam ediyor. Bu bağlamda Sanayi Sitesi için planlanan taslak çalışmaları tamamlandı. Devam eden yer tespiti çalışmalarının da tamamlanması ardından 2021 yılında Sanayi Sitesi yapım çalışmalarına başlanıp, vatandaşlarımızın hizmetine sunulması planlanmaktadır.




 

 

Saray'da ‘’ Hoş Geldin Bebek’’  projesi


Kaymakamlık bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ‘’ Hoş Geldin Bebek’’  projesi adı altında ihtiyaç sahibi olup, 1 Ağustos 2020 tarihinden itibaren doğum yapmış ailelere, yeni doğum paketi dağıtımına başlandı. Proje hakkında konuşan Kaymakam ATAMAN    ‘’Yeni doğan evlatlarımızın sağlıklı bir şekilde büyümesini temenni eder ve ailelerimizin evlatlarıyla beraber mutlu bir hayat yaşamasını dilerim ’’ şeklinde ifadede bulundu.



 

 

 

 

Saray'da Kış Hazırlığı


Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Yunus ATAMAN’ ın başkanlığında, kurum amirlerinin katılımıyla ‘’ Karla Mücadele Toplantısı ‘’ gerçekleştirildi.



 




Kaymakam Ataman yol ve refüj çalışmalarını yerinde inceledi



Büyükşehir Belediyesi Parkında başlatılan yol ve refüj düzenlemeleri çalışması, yol çizgilerinin  de çekilmesinin ardından tamamlanmış oldu. Çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam ATAMAN, ilçenin tüm mahallelerinde yol ve çevre düzenlemesi çalışmalarına  aralıksız devam edileceğini, altyapısı ve yollarıyla ilçemizin daha güzel bir görüntüye kavuşması için gereken tüm çalışmaların yapılacağını ifade etti.


 



Kazlıgöl Mahallesinde koruge boru yerleştirildi


Kazlıgöl Mahallesinde yaşanan dere taşkınlarının önlenmesi amacıyla derenin temizleme çalışması yapılarak koruge boru yerleştirildi. Çalışmaları yerinde takip eden Kaymakam ATAMAN, mahalledeki taşkın probleminin ortadan kaldırılması  amacıyla, önümüzdeki yıl dere ıslah çalışmalarının da yapılıp taşkın probleminin kesin çözüme kavuşturulmasının amaçlandığını belirtti.


 


 

 

 

Kaymakam ATAMAN ağaçlandırma çalışmasına katıldı


Büyükşehir Belediyesi Parkının çevresinde gerçekleştirilen düzenleme ve iyileştirme çalışmaları kapsamında yapılan orta refüjün, ağaçlandırma çalışması gerçekleştirildi. Yapılan çalışmaları katılan Kaymakam ATAMAN, park ve çevresinin daha iyi bir görüntüye kavuşması için yapılacak olan ışıklandırma çalışmalarına, en kısa sürede başlanacağını belirtti.


 



Belediye Ekipleri, Büyükşehir Şantiye Şefliğiyle işbirliği içerisinde Değirmigöl ve Zincirkıran Mahalleleri arasındaki yolda, reglaj çalışması gerçekleştirdi.





Belediye ekipleri tarafından Kazlıgöl Mahallesinde selden zarar gören arazilerin, temizleme ve düzenleme çalışması yapıldı.


 



Büyükşehir Belediyesi Parkının Çalışmaları devam ediyor



Büyükşehir Belediyesi Parkının ilçeye yakışır bir görüntüye kavuşması için yapılan çalışmalar kapsamında olan, giriş kapılarının yenileme çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Daire Başkanlığının proje desteğiyle parkın iki giriş kapısı da yeni görünümlerine kavuştu. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Yunus ATAMAN, parkın kapılarının yeni görünümlerini kavuşabilmesi amacıyla hazırlanan projenin önümüzdeki günlerde hayata geçirileceğini belirtti.



 



Saray'da metruk bina yıkım çalışmalarına devam ediliyor


Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Yunus ATAMAN' ın talimatıyla, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince metruk bina yıkım çalışmalarına devam ediliyor. Metruk bina yıkım çalışmaları kapsamında Çaybağı Mahallesind belediye ekipleri tarafından metruk bina yıkım çalışması gerçekleştirildi. İlçede düzenli ve güvenli hale getirebilme adına, vatandaşlar için tehlike arz eden metruk binaların yıkım çalışmalarına hassasiyetle devam edilecek.



 

 

MURAT ÇURKU - ÖZ HABERCİ


 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER