TJA'nın 25 Kasım startını verd...
MEBİT

Milletvekili Orhan: Tüm iktidarlar çöktü!

TJA'nın 25 Kasım startını verdiği Özalp'ta kadınlar, "Şimdi özgürlük zamandı" diyerek, direnişin önemine dikkat çekti.

Abone Ol

2022-11-13 00:31:10 | Son Güncelleme : 2024-04-19 09:17:06

Milletvekili Orhan: Tüm iktidarlar çöktü!

Van'da Tevgera Jinên Azad (TJA), “Faşizme ve Kadın Kırımına Karşı Şimdi Özgürlük Zamanı” şiarıyla 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında etkinlik startını verdi. Bu yıl İran'da "ahlak" polisleri tarafından katledilen Jina Emini'ye adanan 25 Kasım startı, Özalp ilçesine bağlı İran sınırına yakın bir konumda bulunan Memedalan köyünde bir araya gelen onlarca kadın arasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Muazzez Orhan ile Remziye Tosun, HDP il ve ilçe kadın meclislerinin yanı sıra çok sayıda TJA aktivisti ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri de yer aldı. Burada askerlerce engellenmeye çalışılan kadınlar saatlerce direndi.  

Daha sonra Özalp ilçesi merkezinde bir araya gelerek "Jin na tirsin hesap di pirsin", "Jina emini rumeta meye", " Jin jiyan azadî" sloganları atan kadınlar burada da polislerce engellenmeye çalışıldı. Kadınlar yeniden slogan alkış ve zılgıtlarla tepki gösterdi. Kadınların direnişi üzerine açıklama ilçe merkezinde gerçekleştirildi.  Açıklamada katledilen Jîna'nın fotoğraflarının yer aldığı dövizlerin yanı sıra " Jin jiyan azadi" dövizleri de taşındı.

'Siz de çökeceksiniz'

Kadınlar adına konuşan Muazzez Orhan,  şunları söyledi: “Engellemeye karşı güvenlik güçlerine sesleniyorum; sizler, silahınızı, kalkanınızı bize karşı kullanarak bizi durduramayacaksınız. Sizler, kaybetmişsiniz. Silahın TOMA’nın, copun, gaz bombalarının arkasına saklananlar, eğer gücünüz varsa eğer yüreğiniz varsa, gerçekten ‘biz yapacağız’ diyorsanız, gelin kaşımıza çıkın. Halkın evlatlarını halklara karşı kullanarak aklanamayacaksınız. Tüm iktidarlar çöktü siz de çökeceksiniz. 
Özgürlüğün sesini yükselteceğiz

Sizler de talimatları uygulayarak cezaevini boylayacaksınız. Darbeler devamlı oldu. Bu iktidarlar, kendi saltanatları için sizleri de kullanıyor. Ama biz kullandırtmayacağız kendimizi. Halkın umudu olmaya, kadınların direnişi olmaya, özgürlüğün sesini yükseltmeye devam edeceğiz. Sizleri lanetliyor ve protesto ediyorum.”

Muazzez’in konuşması ardından etkinlik sona erdi.

KAYNAK: jinnews

  • Etiketler : KADIN BASIN AÇIKLAMASI MUAZZEZ ORHAN
  • Bu Haberle İlişkili Video Galeriler
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER