İş insanı Mimar Hicran İsaoğlu...
MEBİT

İş İnsanı Mimar Hicran İsaoğlu'ndan Dünya Tiyatrolar Günü Mesajı

İş insanı Mimar Hicran İsaoğlu, yayımladığı bir mesajla 27 Mart Dünya Tiyatrolar gününü kutladı.

Abone Ol

2022-03-27 00:20:30 | Son Güncelleme : 2024-04-25 12:31:32

İş İnsanı Mimar Hicran İsaoğlu'ndan Dünya Tiyatrolar Günü Mesajı

Kentteki kültürel etkinliklere ve kültür sanat gruplarına verdiği destekle bilinen İsaoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Uluslararası Tiyatro Enstitüsü tarafından 1961 yılında alınan bir kararla 27 Mart günü Dünya Tiyatro Günü olarak kabul edilmiştir. Düşündüren, eğiten, geliştiren ve sorgulatan yönüyle içinde önemli toplumsal sorumluluklar barındıran tiyatro; yüklü bilgi birikimi, eşsiz disiplini ve ince zekâsı ile toplumsal paylaşımın en nadide noktalarından birini oluşturmakta; din, dil, ırk, etnik olguları bütünleştirici bir işlev görmekte ve insanlar arasında anlayışı, hoşgörüyü yaygınlaştırmaktadır. İnsanlar arasında köprüler kuran tiyatro, insanlık tarihinin en eski sanat dallarından birisidir. Bir toplumun kendi benliğini tanıması ve dile getirmesinin en önemli araçlarından biri yine tiyatrodur. Unutulmamalıdır ki; Tiyatroya seyirci kalmak yerine tiyatro seyircisi olmak, bu sanata ve sanatçılara en büyük destek demektir. Tiyatro bizleri sevgiye, saygıya, iyiye ve doğruya yönlendiren; evrensel değerleri temel alan, çocuklarımızı ve gençlerimizi de eğiten bir sanattır.

Bu duygu ve düşüncelerle geçmişten günümüze tiyatro sanatının tüm emekçilerinin 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü en samimi dileklerimle kutluyor, tiyatro salonlarını dolduran tüm sanatseverleri saygı ile selamlıyorum."


 

  • Etiketler : TİYATRO MİMAR HİCRAN İSAOĞLU KUTLAMA
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER