Van’da faaliyet yürüten Star K...
MEBİT

Van'da, kadın derneği yöneticisine 16 ayda 28 soruşturma açıldı

Van’da faaliyet yürüten Star Kadın Derneği’nin kurucularından Rojbin Bor hakkında son 16 ayda 28 soruşturma açıldı.

Abone Ol

2021-06-08 14:19:51 | Son Güncelleme : 2024-04-24 07:06:52

Van'da, kadın derneği yöneticisine 16 ayda 28 soruşturma açıldı

Van’da faaliyet yürüten Star Kadın Derneği’nin kurucularından Rojbin Bor hakkında son 16 ayda 28 soruşturma açıldı. Katıldığı basın açıklamaları, sosyal medya paylaşımları ve çeşitli konularda verdiği röportajlar gerekçe gösterilerek başlatılan soruşturmaların 27'si halen devam ediyor. Bor'un "#GercusteNelerOluyor" hashtagıyla yaptığı “Musa Orhan’larınızı korumaya devam mı? Kürtlere karşı topyekun savaşınızda, yeni özel konseptiniz bu mu?” paylaşıma dair başlatılan soruşturma ise davaya dönüştü.   

Söz konusu paylaşım gerekçe gösterilerek hazırlanan iddianamede “halkı kin ve nefrete sürüklemek” iddiasıyla Bor'un 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Açılan davanın ilk duruşması 14 Eylül’de Van 7'nci Asliye Mahkemesi’nde görülecek. 

Hakkındaki soruşturmalara dair MA'dan Cemil Uğur'a konuşan konuşan Bor, "Tecavüz, sistematik şiddet, intihar, ölümlerde failin kendisine herhangi bir şey yapılmazken, biz o faile ve yapılana itiraz ettiğimizde cezalandırılıyoruz” dedi. 

Bor, "Bizi sindirmeye ve baskılamaya çalışıyorlar. Kadınların direnişinden korktukları için soruşturmalarla bizi mücadelemizden kaçırtmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı. 

  • Etiketler : KADIN KADIN HAKLARI CİNAYET VAN VAN HABER STAR KADIN DERNEĞİ ROJBİN BOR
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER