Van’ın Gürpınar Belediyesi ger...
MEBİT

Gürpınar Belediyesi Geri Dönüşümle 2 Oyun Parkı Yaptı

Van’ın Gürpınar Belediyesi geri dönüşüm yoluyla elde ettiği malzemelerden iki okula oyun parkı kurdu.

Abone Ol

2022-10-25 18:01:01 | Son Güncelleme : 2024-03-25 16:28:18

Gürpınar Belediyesi Geri Dönüşümle 2 Oyun Parkı Yaptı

Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı park ve bahçeler birimi ekiplerince zarar gören ve eskiyen park malzemeleri hurdaya ayrılmadan ustaların ellerinde hayat buluyor. Kısa süre içerisinde çok sayıda deforme malzemeyi atölyeye alan ekipler, bakım ve onarım yaptıktan sonra yeni yerlerine montajlayarak öğrencilerin ve mahalle sakinlerinin hizmetine sunuyor.

Bu kapsamda Örmeli ve Zernek Mahallelerinde bulunan okul bahçelerine ekiplerce onarımları yapılan oyun malzemeleri kurularak öğrencilerin daha güzel vakit geçirmeleri sağlanacak. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, geri dönüşüm malzemeleri aracılığı ile 2 okula oyun parkı yaptıklarını kaydetti.

Çocukların mutluluğuna ortak olmak ve geri dönüşüm bilincini ortaya koymak için böyle bir çalışmaya imza attıklarını kaydeden Başkan Tanış, “Çocuklarımızı mutlu etmek için mahallelerimizden gelen talepler doğrultusunda parklarımızı kuruyoruz. Parklarımızı kurarken de geri dönüşüm bilinciyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu kapsamda da ekiplerimiz ile çocuklarımızın seveceği şekilde renkli ve cıvıl cıvıl oyun alanları oluşturduk. Bu şekilde hem çocuklarımızın oyun oynayacağı alanları oluşturmayla beraber deforme olan malzemeyi yeniden kullanıma kazandırarak kamu kaynaklarını doğru ve yerinde kullandık. Parklarımız çocuklarımıza ve mahalle sakinlerimize hayırlı olsun.” Dedi.


Mahalle sakini Necat Ateş ise mahallelerinin uzun yıllardır böyle bir parka ihtiyacı olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’tan park talep ettiklerin aktaran Ateş, “Kısa süre içerisinde belediye ekiplerimiz gelerek mahallemize çocuklarımız için oyun parkını kurdu. Çocuklarımızın daha önceden oyun oynayacakları alan bulunmadığından tehlike arz eden alanlarda oyun oynuyorlardı. Parkın yapılması bizleri ve mahalle sakinlerimizi çok mutlu etti. Çocuklarımız parkın yapım aşamasında dahi parka koşarak doyasıya oynadı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” Dedi.

Çocuklar ise park yaptığı için Başkan Hayrullah Tanış’a teşekkürlerini iletti.

  • Etiketler : Van Haber VAN HAYRULLAH TANIŞ GÜRPINAR BELEDİYESİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER