Van'ın Gürpınar Belediyesi tar...
MEBİT

Gürpınar Belediyesi Seralarında Hasat Başladı

Van'ın Gürpınar Belediyesi tarafından hayata geçirilen seralarda üretimi gerçekleştirilen sebze ve meyvelerin hasadı başladı.

Abone Ol

2022-08-02 02:30:13 | Son Güncelleme : 2024-03-24 20:58:21

Gürpınar Belediyesi Seralarında Hasat Başladı

7 sera ile açık alanda üretilen ürünleri inceleyen Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, çalışanlara kolaylıklar diledi. Yıllık 18 ile 20 ton arasında hasat aldıklarını söyleyen Başkan Tanış, üretim yapmak isteyen tüm vatandaşlara destek olduklarını belirtti.

Tanış, “2019 yılında göreve geldiğimizden bu yana meyve ve sebze üretiminde önemli çalışmalar kaydettik. Seralarımızda salatalık, biber, patlıcan, fasulye, domates, kavun, karpuz ve çilek üretimi gerçekleştiriyoruz. Yıllık 18 ile 20 ton arasında hasat alıyoruz. Demek ki toprağa ne ekerseniz misliyle size cömert davranıyor. İlçemizdeki vatandaşlarımız için örnek teşkil etmesi amacıyla bu çalışmayı yürütüyoruz. Özellikle iş arayışında olan vatandaşlarımız için seralarda meyve ve sebze üretimini tavsiye ediyoruz. Gürpınar Belediyesi olarak üretim yapan tüm vatandaşlarımıza destek oluyor ve olmaya da devam edeceğiz. Tarım ve Orman Bakanlığımızın önemli destekleri bulunuyor. Bu anlamda üreten bir Gürpınar için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.” dedi.

Başkan Tanış’a Belediye Meclis Üyesi Aydın Koyuncu, Bilal Durak, Musa Kulaz, Suat Dinçer ile Yazı İşleri Müdürü Nizamettin Güngör ve Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Ayşin eşlik etti.

  • Etiketler : GÜRPINAR GÜRPINAR BELEDİYESİ HAYRULLAH TANIŞ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER