THY'nin şirketlerinden AJet'te...
MEBİT

Sezgin Tanrıkulu, THY ve AJet yetkililerine 'ücretli ikram' üzerinden çağrı yaptı

THY'nin şirketlerinden AJet'te ikramların ücretli olmasını eleştiren CHP'li Sezgin Tanrıkulu, "Sermayesi kamuya ait olan uçak şirketinde su ve çay ikramı nasıl paralı hale getirilir" dedi.

Abone Ol

2024-04-16 02:09:59 | Son Güncelleme : 2024-04-29 23:25:52

Sezgin Tanrıkulu, THY ve AJet yetkililerine 'ücretli ikram' üzerinden çağrı yaptı

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türk Hava Yolları'nın (THY) iştiraki AnadoluJet'in yeni kurulan "AJet"e devredilmesinden sonra ikramların kaldırılmasına tepki gösterdi.

Türk Hava Yolları'nın kamu şirketi olduğunu belirten Tanrıkulu, "Anadolu'nun her yerine uçan, sermayesi kamuya ait olan uçak şirketinde su ve çay ikramı nasıl paralı hale getirilir? Bu kadar mı düştünüz? 1 saatlik bir yolculukta su ve çay ikramı tasarruf konusu olamaz; şehirler arası otobüs yolculuklarında dahi bu ikramlardan para alınmaz, ayıptır" ifadelerini kullandı.

İkramların yeniden ücretsiz olması çağrısı yapan Tanrıkulu, "Dolayısıyla Türkiye'nin farklı şehirlerinden Ankara'ya, İstanbul'a seyahat eden yurttaşlarımıza daha önce ikram olarak verilen çayın ve suyun parayla satılmaya başlanması kabul edilebilir bir uygulama değildir. Türk Hava Yolları ve Ajet yetkililerine çağrı yapıyorum; bu uygulamadan vazgeçin ve yurttaşlarımızı mağdur etmeyin" dedi.

Anadolu'nun her yerine uçan, sermayesi kamuya ait olan uçak şirketinde su ve çay ikramı nasıl paralı hale getirilir? Bu kadar mı düştünüz?

1 saatlik bir yolculukta su ve çay ikramı tasarruf konusu olamaz; şehirler arası otobüs yolculuklarında dahi bu ikramlardan para alınmaz,… pic.twitter.com/yK7T8otnMB

— Sezgin Tanrıkulu (@MSTanrikulu) April 15, 2024
  • Etiketler : ÇAĞRI
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER