Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu ça...
MEBİT

Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu çalışanlarının Ramazan Bayramı'nda 9 gün izinli olacağını söyledi.

Abone Ol

2024-03-20 02:33:22 | Son Güncelleme : 2024-04-28 01:09:49

Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen iftarda şoför esnafıyla bir araya geldi. Kamu çalışanlarının Ramazan Bayramı öncesinde 8 ve 9 Nisan'da idari izinli sayılacağını söyledi.

"Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan 2024 tarihide başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum" diyen Erdoğan, "Böylece salı günkü yarım günü ve pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik. Genel olarak özel sektörümüzün de böyle bir yaklaşıma sahip olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Şoför esnafıyla özel bir bağı olduğunu belirten Erdoğan, "Şoför esnaflarımızla bizim özel bir dostluğumuz, yol arkadaşlığımız vardır. Siyasete ilk atıldığımız dönemden itibaren sizlerle farklı vesilelerle bir araya geldik, dertleştik, hasbihal ettik. Kimi zaman salon toplantılarında, kimi zaman taksi dolmuş duraklarında, kimi zaman trafikte sizlerle yakın irtibat halinde olduk. Hangi görevde olursak olalım sizlerin kanaatlerini almaya, sizlere kulak vermeye ihtimam gösterdik. Çünkü şoför esnafı, bu kardeşlerimin yaptıkları iş icabı milletimizin aynasıdır. Sizlerin bu ülkeye, bu millete, bu şehre yaptığı hizmetlerin yerini hiçbir şey tutamaz. Kiminiz takside, kiminiz minibüste, kiminiz otobüste helal rızık peşinde koşuyorsunuz. Siyasi hayatı boyunca daima sizlerle beraber yol yürümüş kardeşiniz olarak her gün nasıl bir mücadele içinde olduğunuzu çok iyi biliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

'BAZI MÜNFERİT ÖRNEKLER ÜZERİNDEN ŞOFÖR ESNAFI KARDEŞLERİM ÖTEKİLEŞTİRİLİYOR'
"Bazı münferit örnekler üzerinden şoför esnafı kardeşlerimin itham edildiğini, ötekileştirildiğini, kimileri tarafından nefret objesi haline getirilmeye çalışıldığını üzülerek görüyoruz. Bu asla kabul edilemez bir durumdur. Birkaç kişinin yaptığı hatanın genele teşmil edilmesini kesinlikle doğru bulmuyoruz. Şoför esnafı kardeşlerime yönelik haksız ithamların belediye başkanı makamındaki kişilerce yapılması ise çok daha vahimdir. Milletin yetki verdiği kişilerin görevi çözüm üretmektir."

'BELEDİYE BAŞKANLARININ BECERİKSİZLİKLERİN VEBALİNİ ŞOFÖRLERE YÜKLEMESİ İŞGÜZARLIKTIR'
"Trafik sürekli sıkışıyor, bir yerden bir yere gitmek sorun oluyorsa şoför kardeşlerim burada suçlu değil bilakis mağdur konumundadır. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerimizde artan trafik keşmekeşinden şoför esnafı kardeşlerim herkesten daha çok etkileniyor. Çünkü onlar 24 saat çalışıyor. Hal böyle iken görevi yol yaparak, asfalt dökerek, tünel, kavşak, alt geçit inşa ederek metro ve tramvay hatları açarak trafiği rahatlatmak olanların kendi beceriksizliklerin vebalini şoförlere yüklemesi işgüzarlıktır. Biz siyasi hayatımızın hiçbir döneminde böyle davranmadık. Enerjimizi ve kapasitemizi bahane aramak için değil sorunları çözmek için kullandık. Yol medeniyettir düsturuyla gece gündüz çalışarak ülkemizi ulaştırma alanında parmakla gösterilen bir yere taşıdık."

'YENİ DÜZENLEMEYİ MECLİS'E SUNACAĞIZ'
"Meclis'in açılmasıyla birlikte dolmuş ve minibüs esnafımızın plakalarına dair mülkiyet sorunlarıyla ilgili mağduriyetleri inşallah gidereceğiz. Aynı düzenlemede şehir içinde faaliyet gösteren halk otobüsü esnafımızın hat tahsis süreleriyle faaliyetlerine devam edebilme haklarını da korumaya alacağız. Ulaştırma ve Çevre Bakanlığımız gerekli mevzuat hazırlıklarını yaptı. Seçimlerden hemen sonra parlamentomuzun takdirine sunuyoruz."

'SANDIĞA GÖMMENİZİ BEKLİYORUM'
"Asfalt dökmemekle, yol yapmamakla övünenlere hak ettikleri cevabı 31 Mart'ta vereceğinize inanıyorum. Ulaştırma projelerini devam ettirmek yerine üzerine hafriyat dökenleri siyaset arşivlerinin tozlu raflarına havale edeceğinizden şüphe duymuyorum. Şahsi reklamlarına verdikleri önemi şehirlerimizin trafik ve deprem alanına vermeyenleri sandığa gömmenizi bekliyorum."

 

  • Etiketler : BAYRAM TATİL
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.