İrab'ın resmi haber ajansı IRN...
MEBİT

İran: İsrail'in Suriye'ye saldırısında Devrim Muhafızları albayı öldü

İrab'ın resmi haber ajansı IRNA, İsrail'in sabah saatlerinde Suriye'nin Banyas kentine saldırı düzenlediğini, saldırıda Devrim Muhafızları Ordusu mensubu bir albayın öldüğünü duyurdu.

Abone Ol

2024-03-02 02:23:32 | Son Güncelleme : 2024-04-27 21:29:14

İran: İsrail'in Suriye'ye saldırısında Devrim Muhafızları albayı öldü

İran Devrim Muhafızları Ordusu mensubu Albay Rıza Zarei'nin Suriye’nin Banyas kentinde İsrail’in düzenlediği iddia edilen hava saldırısında öldürüldüğü açıklandı.

İran resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, İsrail'in sabah saatlerinde Suriye'nin Banyas kentine düzenlediği saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun Suriye'deki komutanlarından Albay Zarei ile iki Hizbullah üyesi hayatını kaybetti. Saldırıda yaşamını yitiren Zarei'nin Devrim Muhafızları Ordusu'nun donanmasında görev yaptığı ve 'askeri danışman' olarak Suriye'de bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

'SURİYE'YE GÖNDERİLEN ÜST DÜZEY YETKİLİLER AZALTILDI'
Ocak ayında da başkent Şam'ın Mazzeh mahallesindeki bir binanın İsrail tarafından hedef alındığı iddia edilmiş, İran Devrim Muhafızları, saldırıda dört mensubunun öldüğünü doğrulayarak 'Suriye güçlerinden de ölenlerin olduğunu' bildirmişti.

Daha önce de İran Devrim Muhafızları'nda 'tecrübeli bir askeri danışman' olduğu ifade edilen Seyid Razi Musavi'nin Suriye'de İsrail'in düzenlediği bir saldırıda öldürüldüğü haberleri İran basınına yansımıştı. Aralık 2023'te yaşanan olayın ardından, İran Dışişleri Bakanlığı da 'misilleme hakkının saklı tutulduğunu' açıklamıştı. Reuters haber ajansına konuşan kaynaklar, Musavi'nin İran ve Suriye arasındaki askeri işbirliğini koordine ettiğini söylerken, İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, Musavi'nin Şam'ın güneydoğusundaki Seyyide Zeyneb bölgesindeki bir hava saldırısında öldürüldüğünü belirtmişti.

Reuters, şubatta konuyla ilgili bir haberinde, İsrail'in saldırılarının ardından Devrim Muhafızları Ordusu'nun Suriye'ye gönderdiği üst düzey yetkililerin sayısını azalttığını, bölgedeki nüfuzunu korumak için artık daha çok müttefiki olan Şii milislere güvendiklerini yazmıştı.

  • Etiketler : İRAN
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.