Financial Times gazetesinde ya...
MEBİT

İngiliz basınından 'Erdoğan' yorumu: Dalkavuklarla çevrili, ekonomik sıkıntılardan kopuk

Financial Times gazetesinde yayınlanan başyazıda, ekonomi politikalarının Erdoğan'ın mirasını lekelediğini savunan yayın kurulu Türkiye'deki seçimlerin özgür ve adil olmadığını yazdı.

Abone Ol

2023-05-08 17:47:01 | Son Güncelleme : 2024-03-27 11:58:26

İngiliz basınından 'Erdoğan' yorumu: Dalkavuklarla çevrili, ekonomik sıkıntılardan kopuk

İngiltere merkezli Financial Times gazetesinde, yaklaşan 14 Mayıs seçimlerine ilişkin yayın kurulu imzalı bir başyazı yayınlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kariyerinin en zorlu sınavıyla karşı karşıya olduğu belirtilen yazıca, "Kritik soru, yönetiminin ciddi şekilde tehdit altında olduğunu hissettiğinde diktatörün nasıl tepki vereceğidir" ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kampanyasını desteklemek için devlet kaynaklarını güle oynaya kullandığını yazan yayın kurulu, Türkiye'deki seçimlerin özgür ve adil olmadığını savundu. İktidarın devlet kurumlarının içini boşalttığı değerlendirmesine yer verilen Financial Times'ta, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuna değinildi ve muhalefet liderlerinin yargılandığı belirtildi. Ekonomi politikalarının Erdoğan'ın mirasını lekelediğini yazan yayın kurulu, "(Erdoğan) Dalkavuklarla çevrili ve ekonomik sıkıntılardan kopuk, giderek daha izole bir figür çizdi" diye yazdı

 

gazete dvuar

  • Etiketler : RECEP TAYYİP ERDOĞAN
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER