Seçim2023 Yerel Medya Koordina...
MEBİT

Dokuz8haber tarafından Ankara'da seçim haberciliği eğitimi başlıyor

Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu ile dokuz 8 AKADEMİ'nin düzenlediği seçim haberciliği eğitimi için gazeteciler Ankara'da buluşuyor.

Abone Ol

2023-01-30 00:00:02 | Son Güncelleme : 2024-04-15 06:29:26

Dokuz8haber tarafından Ankara'da seçim haberciliği eğitimi başlıyor

Ankara'da 31 Ocak-2 Şubat 2023 tarihleri arasında 3 gün sürecek Yerel Medya ve Yurttaş Haberciler İçin Seçim Haberciliği Eğitimi'ne, yerel gazeteciler, yurttaş haberciler, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılacak.  

Eğitim programına İstanbul, Ankara ve İzmir'in yanı sıra Diyarbakır, Trabzon, Artvin, Hakkari, Adana, Mersin, Afyon, Antalya, Dersim, Elazığ, Siirt, Konya, Sakarya, Muş, Iğdır, Tekirdağ, Denizli, Samsun, Hatay, Denizli gibi pek çok kentten gazeteciler ve yurttaş haberciler katılacak. Alanında uzman eğitimcilerin gerçekleştirdiği sunumlar arasında medyada dijital dönüşümden seçim haberciliğine, seçim izleme ve ihlal tespitinden sosyal medya araçlarının kullanımına pek çok başlık yer alıyor.

Aralarında Prof. Dr. Erkan Saka, Sibel Hürtaş, Nejat Taştan, Gökhan Biçici, Mustafa Kara, Bekir Güneş, Sinem Saka, Nurcan Seven ve Ercan Yılmaz'ın yer aldığı uzman isimlerin vereceği Eğitim Programı kapsamında "#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu Çalışmaları, Mevcut Durum, Olanaklar, ihtiyaçlar ve Planlar" başlıklı bir forum da düzenlenecek.

PROGRAMDA YER ALAN EĞİTİM BAŞLIKLARI  

#Seçim2023'e doğru: dokuz8HABER deneyimi penceresinden medyanın dijital dönüşümü, sonuçları, seçim sürecine etkileri ve sunduğu olanaklar

Dijital Çağda Haber Kavramı, Haberin Dönüşümü ve Hak Odaklı Yaklaşım

Seçim Sürecinde Yerel Medyanın Rolü  ve Deneyimler

#Seçim2023'e doğru Seçim İzleme, İhlal Tespiti ve Raporlama-Bağımsız Seçim İzleme Platformu Deneyimleri

Seçimlerin Anlık Takibi için Mobil Odaklı Video Haberciliğe GirişSeçimlerde Yalan Haber, Manipülasyon ve Dezenformasyona Karşı Veri Doğrulama

Toplumsal Cinsiyet Odaklı HabercilikHaber için Sosyal Medya ve Sosyal Medya Araçları

Youtube Haberciliği

HER BÖLGEDE EĞİTİMLER

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu ve dokuz8AKADEMİ tarafından düzenlenen Yerel Medya ve Yurttaş Haberciler İçin Seçim Haberciliği Eğitim Programı daha önce de pek çok kentte gerçekleştirildi.

İzmir ve Karadeniz'in üç ayrı bölgesinde Hopa, Samsun, Ereğli’de düzenlen eğitimlerin İstanbul'da Türkiye Buluşması gerçekleştirmiş, 24-26 Ağustos’da Van’da bölge eğitim programı gerçekleştirilmişti. İzmir'de düzenlenen eğitim programı sonrası Ege Bölge Ağı kuruldu, hemen ardından Manisa'da bir günlük bir seçim haberciliği eğitim programı hayata geçirildi. Ardından Denizli ve Samsun'da da eğitimler gerçekleştirildi.

NASIL KATILABİLİRİM?

Seçim Haberciliği Eğitim Programı’na linkteki formu doldurarak başvurmak mümkün. Başvurusu kabul edilen katılımcıların ulaşım ve konaklama masrafları karşılanıyor, eğitim için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Seçim haberciliği eğitimlerini tüm yurda yayması planlayan dokuz8AKADEMİ, bu amaçla bir eğitim seferberliği de başlattı. Seferberlik kapsamında somut bir yüz yüze eğitim planı olmasa da bu linkten başvuru yapmak, sıradaki yüz yüze ve online eğitimlerden haberdar olmak ve #Seçim2023 Yerel Medya Kooordinasyonu'nun çalışmalarına destek olmak mümkün.

 

  • Etiketler : VAN HABER EĞİTİM EĞİTİM-ÖĞRETİM
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER