Sayıştay, Boğaziçi Üniversites...
MEBİT

Sayıştay: Rektörlük ofisi için ihalesiz 311 bin lira harcandı

Sayıştay, Boğaziçi Üniversitesi’nin Kandilli Rasathanesi yerleşkesindeki eski yemekhane binasına Rektörlük ofisi yapılması için 2021 yılında yaklaşık 311 bin lira harcadı.

Abone Ol

2022-09-29 01:06:41 | Son Güncelleme : 2024-03-12 17:48:39

Sayıştay: Rektörlük ofisi için ihalesiz 311 bin lira harcandı

Sayıştay’ın Boğaziçi Üniversitesi’nin 2021 yılı hesaplarına ilişkin denetim raporu yayınlandı.

Rapora göre, Sayıştay; “Kamu İhale Kanunu’nda belirtilen temel ihale usulleri ile yapılması gereken işlerin, ihale konusu edilmediğini” ve “parasal sınırların altında kalacak şekilde ve aynı ihale konusu içerisinde yer alabilecek benzer nitelikteki işlerin kısımlara bölünerek doğrudan temin yoluyla yapıldığını” tespit etti.

KANDİLLİ RASATHANESİ’NE REKTÖRLÜK OFİSİ İÇİN 311 BİN 865 LİRA HARCANDI
Sayıştay, bu yöntemle üniversite bütçesinden 603 bin 538 lira harcama yapıldığını tespit etti. Raporda yer alan tabloya göre, bu miktarın 311 bin 865 lirası Kandilli Rasathanesi yerleşkesindeki eski yemekhane binasına rektörlük ofisi yapılması için harcandı.

SAYIŞTAY: MÜMKÜN DEĞİL
Sayıştay raporunda, bu harcama için; “Yapılan incelemelerde; aynı ihale konusu içerisinde yer alabilecek benzer nitelikteki işlerin kısımlara bölünerek doğrudan temin yöntemiyle yaptırılması, bu tür alımların eşik değerlerin altında kalmak amacıyla ihale konusu edilmeksizin kısımlara bölünmesi mümkün değildir” değerlendirmesini yaptı.

ÜNİVERSİTE: BUNDAN SONRA GEREKLİ ÖZEN VE DİKKAT GÖSTERİLECEK
Boğaziçi Üniversitesi, bu bulgu için Sayıştay’a görüş bildirdi. İdare, Sayıştay’a ilettiği yanıtında; “bu hususa katıldığını, bundan sonra ihtiyaçların temel ihale usulleri ile temin edilmesi hususunda gerekli özen ve dikkati göstereceğini” ifade etti. (ANKA)

  • Etiketler : SAYIŞTAY REKTÖR
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER