Reuters’ta yer alan habere gör...
MEBİT

IMF’den Türkiye uyarısı!

Reuters’ta yer alan habere göre Uluslararası Para Fonu, “Afganistan'ın ekonomik çöküşünün mülteci krizine yol açabileceği” belirtildi.

Abone Ol

2021-10-19 15:03:58 | Son Güncelleme : 2024-02-18 17:57:44

IMF’den Türkiye uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF) yaptığı açıklamada, Afganistan ekonomisinin bu yıl yüzde 30 daralabileceğini, bu daralmanın komşu ülkeleri, Türkiye’yi ve Avrupa’yı etkileyecek bir mülteci krizine yol açabileceğini belirtti.

Afganistan'ın yardıma bağımlı ekonomisinin, bölgesel ekonomik görünüm güncellemesinde, "ciddi mali ve ödemeler dengesi krizleriyle karşı karşıya" olduğu belirtildi.

Raporda, “Yaşam standartlarında ortaya çıkan düşüş milyonları yoksulluğa itiyor. Bu insani bir krize yol açabilir” denildi.

'KÖRÜKLEYECEK'

IMF, Afganistan’daki kargaşanın potansiyel rakamlara olan etkisine ilişkin herhangi bir tahminde bulunmasa da “Afgan mültecilerde bir artışı körüklediğini” söyledi.

Raporda, “Büyük bir mülteci akını, mültecilere ev sahipliği yapan ülkelerin kamu kaynaklarına yük bindirebilir, işgücü piyasasındaki baskılarını tetikleyebilir ve sosyal gerilimlere yol açarak uluslararası toplumun yardıma olan ihtiyacının altını çizebilir” ifadeleri kullanıldı.

  • Etiketler : AFGANİSTAN GÜNCEL IMF EKONOMİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER