İrlanda Kurtuluş Ordusu’nun (I...
MEBİT

IRA Kaddafi’nin mallarına talip

İrlanda Kurtuluş Ordusu’nun (IRA) düzenlediği saldırılardan sağ kurtulanlar, devrik Libya lideri Muammer Kaddafi'nin İngiltere'de saklı tutulan mal varlığının kendilerine tazminat olarak ödenmesi için hükümete çağrı yaptı.

Abone Ol

2017-02-14 11:17:00 | Son Güncelleme : 2025-06-15 18:45:55

IRA Kaddafi’nin mallarına talip

Evening Standart gazetesinin haberine göre, terör kurbanları, Kaddafi'nin İngiltere'deki 9 milyar 467 milyon 630 bin sterlini bulan nakit, mülk ve yatırım varlıklarının hazine tarafından ortaya çıkarılmasının üzerine hükümete taleplerini iletti.

 

Parlamentodaki partiler üstü gruptan milletvekilleri de Kaddafi'nin hazinesinin terör olaylarından sağ kurtulan insanların yaşamlarını iyileştirmek ve sağlık masraflarını ödemek için kullanılması kampanyasına destek veriyor.

 

Hazine sözcüsü ise, gazeteye yaptığı açıklamada, Kaddafi'nin mal varlığının Birleşmiş Milletler'in (BM) çözüm süreci kapsamında dondurulduğunu, Libya'da istikrarlı bir hükümet kurulduktan sonra söz konusu mal varlığının Libyalılara geri gönderileceğini söyleyerek, bundan başka bir planın kanunsuz olacağını kaydetti. (Rudaw)


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER