2026-04-14 14:55:48 | Son Güncelleme : 2026-04-15 01:16:45
Hasan Çelebi Mahallesi'nde bulunan Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde sabah saatlerinde pompalı tüfekle saldırı düzenlendi.
İhbar üzerine bölgeye sağlık, polis ve özel harekat ekipleri sevk edildi. Saldırıda ilk belirlemelere göre; 16 kişinin yaralandığı kaydedildi.
Öte yandan saldırıyı gerçekleştiren Ömer Ket adlı şahsın, okulun eski öğrencisi olduğu öğrenildi.
Saldırgan Ket'in pompalı tüfekle okula girip, önüne gelene ateş açtığı anlar ise, okulun güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.
BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: '16 KİŞİ YARALANDI'
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Şanlıurfa ili Siverek ilçesinde bulunan Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bugün sabah saatlerinde, 2007 doğumlu ve okulun eski öğrencisi olduğu belirlenen Ö.K. tarafından silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir.
Saldırıda ilk belirlemelere göre 10 öğrenci, 4 öğretmen, 1 polis, 1 kantin işletmecisi vatandaşımız yaralanmış olup, yaralılarımız Siverek Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır.
Saldırıyı pompalı tüfekle gerçekleştiren şahıs, olayın ardından aynı silahla intihar etmiştir. Olayla ilgili olarak güvenlik birimlerimiz tarafından geniş çaplı inceleme başlatılmış olup, gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır."
ÖNÜNE GELENE ATEŞ AÇTI
Saldırgan Ömer Ket'in okula girdiği ve koridorda karşılaştığı herkese pompalı tüfekle ateş ettiği anlar, kameralara yansıdı.
VALİ DUYURDU: 'SALDIRGAN İNTİHAR ETTİ'
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak tarafından yapılan açıklamada, saldırganın okulun eski öğrencisi olduğu aktarıldı.
Vali Şıldak, saldırıyı gerçekleştiren kişinin 2007 doğumlu olduğunu ve daha önce aynı okulda öğrenci olduğunu, açık öğretim kaydının bulunduğunu açıkladı.
Şıldak, şahsın polis ekipleri tarafından sıkıştırıldığını ve olayın ardından intihar ettiğini belirtti.
CAMDAN ATLADILAR
Yaralı öğrencilerin bazılarının silahlı saldırıdan kaçmak için camdan atladığı öğrenilirken, güvenlik güçlerince okulda bulunan öğrencilerin büyük bölümünün tahliye edildiği öğrenildi.
Öğrencilerin saldırıdan kaçış anları ise, cep telefonu kameralarına yansıdı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yaşanan ve 16 kişinin yaralandığı pompalı tüfekli saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.
RTÜK'ün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, toplumsal hassasiyetlerin göz önünde bulundurulması gerektiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
"Şanlıurfa’da bir eğitim kurumunda yaşanan müessif olaya ilişkin, 6112 sayılı Kanun kapsamındaki yayın ilkeleri uyarınca aşağıdaki hususlara hassasiyetle uyulması gerekmektedir: Olay anına ait görüntüler ve travmatik içerikler kesinlikle paylaşılmamalıdır. Mağdurların, öğrencilerin ve ailelerin mahremiyetini ihlal edebilecek, kimliklerini deşifre eden her türlü bilgi ve görselden kaçınılmalıdır. Bilgi kirliliğine yol açmamak adına yalnızca yetkili makamların açıklamaları esas alınmalı, sağduyulu bir dil kullanılmalıdır. Toplumsal hassasiyetleri ve çocukların ruh sağlığını gözetmeyen yayınlar hakkında ivedilikle yasal yaptırım süreci başlatılacaktır."
Bu habere ilk yorum yapan sen ol.