Tuzla Eğitmen Kolejinde bir öğ...
MEBİT

Ara tatil hakkını savunduğu ve isteyen öğretmen işten çıkarıldı

Tuzla Eğitmen Kolejinde bir öğretmen ara tatil hakkını savunduğu ve istediği için işten çıkarıldı. Özel Sektör Öğretmenler Sendikası "Hiçbir arkadaşımıza dokundurtmayacağız" dedi.

Abone Ol

2023-01-25 14:13:33 | Son Güncelleme : 2024-04-19 18:03:40

Ara tatil hakkını savunduğu ve isteyen öğretmen  işten çıkarıldı

İstanbul'un Tuzla ilçesindeki Tuzla Eğitmen Koleji'nde görev yapan bir öğretmen işten çıkartıldı. Gerekçe ise öğretmenin ara tatil hakkını kullanmak istemesi Özel Sektör Öğretmenler Sendikası konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

'HUKUKİ OLARAK GEREKEN ADIMLARI ATACAĞIZ'
Evrensel gazetesinde yer alan habere göre, Özel Sektör Öğretmenler Sendikası, yönetiminin ara tatil hakkını savunan ve yasa dışı  şekilde çalışmayı kabul etmeyen öğretmen arkadaşlarının işten çıkarıldığını belirterek açıklama yaptı. Sendika yaptığı açıklamada, “Öğretmen arkadaşımız çalıştığı kurumda hakkı olanı savunmuş ve emeğinin patronların çıkarı doğrultusunda keyfi bir şekilde kullanılmasına izin vermemiştir. Kasım ayı ara tatilinde yapılan hak gasbına itiraz eden arkadaşımızın haklı tavrı neticesinde kurum patronları kendisine ‘Yarıyıl tatilinde seni çalıştırmayacağız’ teklifinde bulunmuştur. Arkadaşımız ise teklifi kabul etmemiş ve bu hakkın tüm öğretmenlerin hakkı olduğunu ifade etmiştir. Artan mobbinge ve baskıya rağmen geri adım atmayan arkadaşımızı işten çıkaran Tuzla Eğitmen Koleji, sendikamız üyesi binlerce öğretmen başta olmak üzere, on binleri karşısına almıştır. Arkadaşımızın yanındayız! Hukuki ve fiili mücadele yolu ile gereken adımları atacağız” dedi. 

Ayrıca sendika, Milli Eğitim Bakanlığı'na konuyla ilgili şu soruları sordu: “Tuzla Eğitmen Koleji patronlarının küstah tavrına karşı sessiz mi kalacaksınız? Resmî kararınızı okul idaresine hatırlatan, tatil hakkını savunan, ücretsiz ve keyfîlik ile çalışmanın önüne geçen, buna engel olmak isteyen bir öğretmenin yanında duracak mısınız?”

 

 

  • Etiketler : ÖĞRETMEN
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER