HDP İzmir İl Başkanlığı binası...
MEBİT

HDP İzmir il binasına saldırı: 1 kişi yaşamını yitirdi!

HDP İzmir İl Başkanlığı binasına silahlı bir kişi tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda Deniz Poyraz isimli kadın yaşamını yitirdi. Saldırgan Onur Gencer gözaltına alındı.

Abone Ol

2021-06-18 00:35:58 | Son Güncelleme : 2024-04-10 10:41:01

HDP İzmir il binasına saldırı: 1 kişi yaşamını yitirdi!

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan HDP İzmir İl Başkanlığı binasına sabah saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Parti binasını basan Onur Gencer isimli saldırgan, rehin aldığı parti üyesi Deniz Poyraz'ı öldürdü. Saldırgan olayın ardından gözaltına alındı. 

ANNESİNİN YERİNE İŞE GELMİŞ
Deniz Poyraz'ın, partide çay servisi yapan annesi Fehime Poyraz rahatsızlığı sebebiyle bir günlüğüne onun yerine işe gittiği belirtildi. Deniz Poyraz'ın saldırı sırasında binada yalnız olduğu öğrenildi. Savcının incelemesinin ardından Poyraz'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere cenaze aracıyla İzmir Adli Tıp morguna kaldırıldı.

VALİLİK: SALDIRGAN ESKİ SAĞLIK ÇALIŞANI
İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada, saldırıyı istifa etmiş bir sağlık çalışanının gerçekleştirdiği kaydedildi. Açıklamada, “32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür. Şüpheli şahıs yakalanmış olup olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır." denildi.

HDP: BİNAMIZ HEDEF GÖSTERİLİYORDU
HDP MYK üyesi Mahfuz Güleryüz parti binası saldırıya ilişkin şunları söyledi: "Sabah saat 10.30 civarında il binamızı bir şahıs basıyor. İçeride çalışan bir kadın arkadaşımız var. Silahla camı çerçeveyi indiriyor. Sonra binamızı yakıyor. Aylardır binamız hedef gösteriliyordu. Emniyetle görüştük valilikle görüştük. Bunun bu tarz bir sonuca mahal vereceğini ifade ettik. Önlem alınmadı. Maalesef öngörülerimiz doğru çıktı." 

HDP'DEN AÇIKLAMA
HDP, İzmir il binasına silahlı bir kişi tarafından saldırı düzenlendiğini ve binanın ateşe verildiğini duyurdu.

HDP tarafından yapılan açıklamada, ''Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah saat 10:30 sıralarında İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi. 35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz’ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı. Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi. Saldırının duyulması üzerine kitlemiz Konak İlçe binamız önünde toplanmaya başlandı. Dün Sincan’da görülen Kobanî Kumpas Davasında yapılan provokasyon provası sonucu bugün bu saldırının gerçekleştirilmesinin amacı ve mesajı bellidir. Bu çok tehlikeli provokasyonu gerçekleştirenler, olayın azmettiricileri; partimizi, il örgütlerimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır'' ifadeleri kullanıldı.

MİLLETVEKİLLERİ OLAY YERİNE GELDİ
Polis, HDP il yöneticileri, avukatları ve milletvekillerinin olay yeri incelemesi sırasında bulunmalarına izin verdi.

CHP HEYETİ İL BİNASININ ÖNÜNE GELDİ
CHP İl ve ilçe yöneticileri HDP il binası önüne geldi. İl başkanı Deniz Yücel, yaşamını yitiren Deniz Poyraz'ın ailesi ve HDP yöneticilerine geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Burada konuşan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşcu, ''Bundan sonraki süreçte böyle bir olayın yaşanmaması adına gerekli önlemler derhal alınmalı. Burada önceden alınmış önlemler söz konusu olsaydı böyle bir olayla karşı karşıya kalmayacaktık. Bu olay kutuplaştırma ve ötekileştirme olayının bir tezahürüdür. Sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz'' dedi.

'HER TÜRLÜ GİRİŞİMİN KARŞISINDAYIZ'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ''HDP İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlenen saldırıyı kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İzmir’imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız'' ifadelerini kullandı.

KAYNAK: CUMHURİYET

  • Etiketler : HDP SALDIRI DENİZ POYRAZ SİYASET GÜNCEL
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER