Kahramanmaraş olan ve 10 ili e...
MEBİT

Erciş'e gelen depremzedeler KYK yurduna yerleştirildi

Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremin ardından, Malatya'dan Van'ın Erciş ilçesine gelen depremzedeler Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna yerleştirildi.

Abone Ol

2023-02-09 00:11:22 | Son Güncelleme : 2024-03-29 03:46:27

Erciş'e gelen depremzedeler KYK yurduna yerleştirildi

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremin ardından, Malatya'dan Van'ın Erciş ilçesine gelen depremzedeler Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna yerleştirildi. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Müdürü Burhan Fener, gelen ilk depremzede grubu yurda yerleştirdiklerini ifade ederek, İlk etapta 200 kişiyi kabul ediyoruz. Bu sayıyı 400'e çıkartacağız. 2011 Erciş depremini yaşayan biri olarak onların acılarını anlıyoruz. Buyursunlar gelsinler, evimiz, evleridir. Her konuda yanlarındayız. diye konuştu.

'BİNALAR ÇATIR ÇATIR YIKILIYORDU'

Malatya'dan 2 çocuğuyla gelen Sami Akbay, depreme kaldıkları binanın birinci katındaki dairelerinde yakalandıklarını belirterek, "Çocukların üstüne kapandık. Küçük kıyamet gibiydi. İlk şokun arkasından herkes aşağıya indi. Dışarıda ateş yakmaya başladılar. 2'inci deprem olunca da yıkım daha fazla oldu. Binalar çatır çatır yıkılıyordu ve tek düşüncemiz çocuklardı. Deprem 2 dakikaya yakın sürdü ve şehadet getirerek ölüm moduna düştük. Birçok bina yıkıldı, çok zorluk çektik. Şükür Allah'a kurtulduk. Dışarıda kar ve çok zor bir süreç yaşadık. Devletimiz olsun, halkımız olsun ellerinden geleni yaptılar. Bugün de Erciş Kaymakamlığı, KYK Müdürlüğü bizi burada ağırladılar, kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

'ÖNCE KAFA TUTMA HAREKETİ YAPTIK, SONRA DIŞARI KAÇTIK'

Malatya 30 Ağustos ilkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Banu İnan da (9), "Deprem olduğunda uyuyordum. Sarsıntı olunca hemen uyandım. Ardından kafa tutma hareketi yaptık. Daha sonra montumuzu giyip dışarı kaçtık. Bize çadır kurdular, çadırda kalmaya başladık. Gidip başka yerlerde yemek yedik. Daha sonra arkadaşımla konuştum onlar da iyiymiş. Bugün de buraya geldik. Kaymakam amca ve KYK müdürümüze teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: DHA

  • Etiketler : Van Haber VAN ERCİŞ DEPREM SON DEPREMLER DEPREM HABERLERİ KAHRAMANMARAŞ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER