2023-2024 ve 2024-2025 yılı eğ...
MEBİT

İş Bankası, depremde hayatını kaybedenlerin kredi borçlarını silecek

2023-2024 ve 2024-2025 yılı eğitim dönemlerinde Darüşşafaka'da okumaya hak kazananların hayatları boyunca tüm eğitim masrafları, İş Bankası tarafından karşılanacak

Abone Ol

2023-02-15 16:50:54 | Son Güncelleme : 2024-03-28 18:53:17

İş Bankası, depremde hayatını kaybedenlerin kredi borçlarını silecek

İş Bankası Grubu, depremlerde hayatını kaybeden müşterilerinin tüm bireysel kredi borçlarını silme kararı aldığını; bölgede üretim ve istihdam seferberliğini başlatmak için de ilk aşamada 10 milyar TL’lik kaynak ayırdığını duyurdu.

İş Bankası Grubu deprem bölgesi için AFAD’a 1 milyar TL bağış yaparken, inşa edilecek deprem konutları için de 1 milyar 750 milyon TL tutarında destek sağlıyor.

Banka ayrıca, depremde ağır hasara uğrayan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ve tüm ilçeleri ile İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde, gerçek kişiler ile KOBİ’lere ve bu ölçekten küçük olan ticari işletmelere (çiftçi ve esnaf dâhil olmak üzere) kullandırmış olduğu tüm bireysel ve ticari kredilerin ödemelerini (ek hesap, kredi kartı borçları ve gayrinakdi kredi komisyonları da dahil olmak üzere) 31 Ağustos 2023’e kadar 6 ay süreyle faizsiz olarak ötelediğini duyurdu.

"Bölgedeki yaraların sarılmasının ne yazık ki uzun zaman alacağı anlaşılıyor"
İnsan hayatıyla sınandığımız böylesine zor zamanlarda toplumsal dayanışmanın, birlik ve beraberliğin, yardımlaşmanın önemine vurgu yapan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

“Ülke olarak, büyük kayıp yaşadığımız deprem felaketleri nedeniyle yüreğimizi yakan, çok derin bir keder içerisindeyiz. Bölgedeki yaraların sarılmasının ne yazık ki uzun zaman alacağı anlaşılıyor. İlk günden bu yana milletçe ortaya koyduğumuz dayanışmayla, ayakta kalma mücadelesiyle eminim bu zor günleri de hep birlikte, el ele vererek atlatacağız. Biz de geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemiz için gövdemizi taşın altına koyarak gereğini yapmaya devam edeceğiz. Yitirdiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, sevenlerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyor; yaşadığımız bu karanlık günlerin en kısa sürede geride kalmasını umut ediyorum.” 

Türkiye İş Bankası’ndan yapılan açıklamada, 10 ilimizi etkileyen deprem felaketleri nedeniyle ülkemizin çok zor günlerden geçtiği, kış şartlarının koşullarını daha da ağırlaştırdığı, felaketlerin yaralarını sarmak ve acıları bir nebze olsun hafifletmek için dayanışma içinde olmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

Toplumun her kesimi ve iş dünyası el birliğiyle imkânlarını depremden zarar görenler için seferber ederken, İş Bankası da bölgedeki depremzedelere yönelik ihtiyaçların karşılanabilmesine katkı sağlamak, bölgeye kalıcı destek vermek üzere, “Biz Beraberiz, Yalnız Değilsiniz” diyerek sunduğu geniş kapsamlı afet yardım paketini duyurdu.   

AFAD'a 1 milyar TL bağış
İş Bankası Grubu, afetzedelere verilecek desteğe katkı sunmak için bölgedeki yardımları organize eden Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) toplam 1 milyar TL bağış yapma kararı aldı. 

Banka, depremde ağır hasara uğrayan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ve tüm ilçeleri ile İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde gerçek kişiler ile KOBİ’lere ve bu ölçekten küçük olan ticari işletmelere (çiftçi ve esnaf dâhil olmak üzere);

Afet bölgesindeki diğer beş ildeki gerçek kişiler, KOBİ’ler ve bu ölçekten küçük olan ticari işletmelerle ilgili olarak ise şu açıklamalara yer verildi:

“Bireysel ve ticari kredi, ek hesap ve kredi kartı borçları ile gayrinakdi kredi komisyonları, talebe bağlı olmaksızın 1 ay süreyle faizsiz olarak ötelendi.

1 ay süreyle söz konusu şubelerle ilgili sunulan genel bankacılık hizmetlerinden ücret ve masraf alınmayacak.

Ayrıca banka, KOBİ ölçeğinden büyük firmalara ise olay ve başvuru bazında münferiden değerlendirilmek suretiyle en uygun çözümü üretecek.”

Tüm bireysel kredi, ek hesap ve kredi kartı borçları silinecek
İş Bankası, Türkiye tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birinin yaşandığı bölgede depremlerde hayatını kaybeden müşterilerinin tüm bireysel kredi, ek hesap ve kredi kartı borçlarını anapara dâhil olmak üzere silecek.

İş Bankası, bölgede depremden olumsuz etkilenmiş gerçek kişiler ile KOBİ’ler ve bu ölçekten küçük olan ticari işletmeler için hazırlanan 10 milyar TL büyüklüğündeki kredi destek paketleri kapsamında, depremin etkili olduğu illerde 6 ay ödemesiz, 36 aya kadar vadeli bölgeye özel, avantajlı faiz oranıyla kredi kullandıracak. 

Darüşşafaka’da okumaya hak kazanacak olanların tüm eğitim masrafları karşılanacak
Banka, depremzede çocuklarımızın eğitimine de katkı sunuyor. Bu kapsamda, 2023-2024 ve 2024-2025 eğitim dönemleri için, depremlerde annesini ve/veya babasını kaybetmiş çocuklarımızdan Darüşşafaka’da okumaya hak kazanacak olanların tüm eğitim hayatı boyunca oluşacak eğitim masrafları İş Bankası tarafından karşılanacak.

  • Etiketler : BANKA YARDIM DEPREM VAN HABERLERİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER