Eğitim sendikaları arasında ye...
MEBİT

MEB'e ek ders ücreti hakkında yazı yazıldı...

Eğitim sendikaları arasında yer alan Türk Eğitim Sen, bakanlığa ek ders ücreti hakkında yazı yazdı.

Abone Ol

2024-02-23 15:44:29 | Son Güncelleme : 2024-04-28 16:02:52

MEB'e ek ders ücreti hakkında yazı yazıldı...

Eğitim camiasında en fazla üyeye sahip 2.sendika olan Türk Eğitim Sen'den MEB'e ek ders ücreti hakkında yazı

MEB'e ek ders ücreti hakkında yazı
Türk Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullar görev yapan rehber öğretmenlerden, bilişim teknolojileri formatör öğretmenleri ve geçici olarak görevlendiren herhangi bir branş öğretmenlerine doktora ve yüksek lisans yapmış olanlara yüzde 20 ve yüzde 7 oranında artırımlı olarak ek ders ödenmesini talep etti.

Resmi yazı şu şekilde;

Bilindiği üzere, Bakanlığa bağlı kadrolarda görev yapan öğretmenlerden doktora ve yüksek lisans yapanlara ek ders ücretleri %20 ve %7 oranlarında artırımlı ödenmektedir. Ancak, bu ücret fiilen derse girmedikleri gerekçesi ile okul yöneticilerine, rehber öğretmenlere, bilişim teknolojileri formatör öğretmenlerine ve geçici/vekâleten herhangi bir göreve görevlendirilen öğretmenlere artırımlı olarak ödenmemektedir. Aynı çalışma ortamında çalışan ve aynı görevi yapan devlet memurları arasında bu şekilde bir ayrım yapılmasının kabulü mümkün olmadığı gibi hakkaniyet kurallarına, Anayasa’nın eşitlik ilkesine de açıkça aykırıdır. Bir kısım mahkeme kararlarında fiilen derse girme imkanı olmayan rehber öğretmenlere yüksek lisans ve doktoraya bağlı olarak ek ders ücretlerinin artırımlı olarak ödenmesi gerektiği belirtilmektedir. Benzer durum Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından verilen kararlarda da görülmektedir.


Türk Eğitim-Sen olarak; MEB’e bağlı okul/kurumlarda görev yapan okul yöneticilerinden, rehber öğretmenlerden, bilişim teknolojileri formatör öğretmenlerinden ve geçici/vekaleten herhangi bir göreve görevlendirilen öğretmenlerden, doktora ve yüksek lisans yapanlara ek ders ücretlerinin sırasıyla %20 ve %7 artırımlı ödenmesi hususunda; MEB’e talepte bulunduk.

  • Etiketler : EĞİTİM-ÖĞRETİM
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.