Sınıfta kalma kaldırıldı! Yüzb...
MEBİT

Sınıfta kalma kaldırıldı! Yüzbinlerce aileyi ve veliyi ilgilendiren tarihi karar

Sınıfta kalma kaldırıldı! Yüzbinlerce aileyi ve veliyi ilgilendiren tarihi karar... MEB'den o bölgeler için kritik açıklama

Abone Ol

2023-04-29 14:01:07 | Son Güncelleme : 2024-03-26 01:56:22

Sınıfta kalma kaldırıldı! Yüzbinlerce aileyi ve veliyi ilgilendiren tarihi karar

2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran'da sona eriyor. Bu yıl deprem dolayısıyla eğitimde aksamalar meydana gelmişti. İlk ve ortaöğretim okulları uzun süre tatil edilirken, üniversiteler ise uzaktan eğitime geçmişti.

Böyle çalkantılı bir dönemde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, önemli kararlar açıkladı. Özer'in açıkladığı kararlar yüzbinlerce aileyi ve öğrenciyi ilgilendiriyor.

İşte Özer'in sınıfta kalma ve öğretmen atamalarıyla ilgili o açıklamaları:

Hürriyet Gazetesi'nden Nuran Çakmakçı'nın ilettiğine göre, Özer, deprem bölgesinde kalmayı gerektiren bir uygulamanın olmayacağını vurguladı.

 

Özer, şu hususları dile getirdi:

Yılsonu ortalama değerlendirmesinde, standart koşullar altında birinci ve ikinci dönem performansları topluca ele alınmaktadır. Fakat bu sene deprem bölgesi için özgün bir uygulama mevcut. Eğer öğrencinin ikinci dönem notları düşükse, yılsonu ortalaması hesaplamasında birinci dönem notları temel alınacaktır.

Malumunuz üzere, deprem bölgesinde devam mecburiyeti de bulunmamaktadır. Eğer ikinci dönemde öğrenci sınavlara katılmamışsa, yine birinci dönem puanları esas kabul edilecektir. İkinci dönemde okula devam eden ve sınavlara katılan öğrencinin ortalaması birinci dönemden daha yüksekse, bu sefer iki dönemin ortalaması alınacaktır.

Lise öğrencileri, başarısız olduğu ders sayısına bakılmaksızın, sorumluluk sınavlarına girerek üst sınıfa yükselebilecektir. Sorumluluk sınavları 19-25 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Bu uygulamalar, Elazığ dışında kalan 10 ilde uygulanacaktır.

Özer ek olarak, atanacak yeni 45 bin öğretmenin yarısının deprem bölgesinde görevlendirileceğini ifade etti. Çoğunluk ise Hatay'a atanacaktır.

 

KARAR

  • Etiketler : EĞİTİM MAHMUT ÖZER
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER