Van’ın Edremit Belediye Başkan...
MEBİT

Başkan Say’dan ‘asrın felaketi’ yıl dönümü mesajı

Van’ın Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, “asrın felaketi” yıl dönümü ile ilgili bir mesaj yayınlayarak, birlik ve beraberliğin önemine değindi.

Abone Ol

2024-02-06 11:19:26 | Son Güncelleme : 2024-04-29 06:23:04

Başkan Say’dan ‘asrın felaketi’ yıl dönümü mesajı

Asrın felaketinin üzerinden geçen bir yılın ardından hayatını kaybedenlerin acısını hala yüreklerinde hissettiklerini vurgulan Başkan Say, yaşadıkları bu acının asla dinmeyecek bir acı olduğunu ifade etti.

Başkan Say; "50 bine yakın insanımızın hayatını kaybettiği 6 Şubat 2023 tarihindeki ‘asrın felaketi’ büyük depremler yaşadık. Bir yıl önce, depremin yıkıcı etkileriyle yüzleşirken, birbirimize sarıldık, yardım etmek için koştuk ve yıkımın üstesinden gelmek için el ele verdik. Bu süreçte, en zor anlarda bile bir olmanın, beraber olmanın ve kardeş olmanın gücünü ve önemine hep birlikte bir kez daha şahit olduk. Bu birlik ve dayanışma ruhu, yaralarımızı sarmamıza ve yeniden ayağa kalkmamıza yardımcı oldu. Tüm dünyanın nefesini tutarak şahit olduğu 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin birinci yıl dönümünde, kaybettiklerimizi anarak onların hatıralarını yaşatmayı sürdüreceğiz. Rabbim bu millete bir daha böyle bir felaketi yaşatmasın. Asrın felaketini yaşadığımız o kara günden bugünlere kadar afetzede vatandaşlarımızın yarasını saran, vatandaşlarımızdan desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlarımıza, milletvekillerimize, valilerimize, ülkemizin dört bir tarafındaki büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, meslek örgütlerimize, iş adamlarımıza, polislerimize, askerlerimize, AFAD ve Kızılay’a, gönüllü yardım kuruluşlarımıza ve aziz milletimize teşekkürlerimi sunuyorum. Depremde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SAY'DAN KANDİL MESAJI

Van’ın Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Miraç Kandili’ni kutlayarak, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Başkanı Say, mesajında, “Mübarek üç aylarda Regaib Kandili ile başlayan mukaddes gecelere ulaşma sevincimiz, bugün birçok hikmet, rahmet ve bereketi barındıran Miraç Kandili’ni idrak edecek olma sevincimizle devam etmektedir. Miraç, Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla doludur. Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (SAV)’in şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufku olan Miraç; insanların kurtuluşuna vesile olan, merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin dualarının kabul olduğu mübarek bir gecedir. Bu düşüncelerle Vanlı, Edremitli hemşehrilerimizin ve İslâm aleminin kutlu Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, bütün insanlığın yüksek değerlerle yücelmesine, milletimizin birlik beraberliğine vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.

  • Etiketler : KANDİL
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.