Van Gölü'nü turizm ve mesleki...
MEBİT

Edremit'te hayata geçecek 'Yüzen Otel' projesi için heyecan dorukta!

Van Gölü'nü turizm ve mesleki eğitimin yeni rotası haline getirecek, SOGEP kapsamında DAKA desteğiyle hayata geçirilecek olan projeyle atıl durumda olan feribotun onarım çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Yüzen Otel'le Edremit'i tüm ülkeye ve dünyaya tanıtacaklarını vurguladı.

Abone Ol

2021-05-29 01:54:29 | Son Güncelleme : 2024-02-29 00:34:50

Edremit'te hayata geçecek 'Yüzen Otel' projesi için heyecan dorukta!

Türkiye'nin turizmde yeni gözdesi Yüzen Otel'de onarım çalışmaları sürerken, proje kapsamında yüzen otel 5.3 milyona mal olacak. Tatvan Tersane'de onarım çalışmaları devam eden Yüzen Otel, tamamladıktan sonra Van Gölü'nde misafirlerini ağırlayacak. Yıllarca Van-Tatvan arasında yük taşımacılığı yaptıktan sonra atıl durumda olan feribot, Edremit Belediyesi'nin projesiyle yüzen otel olarak hizmet vermek amacıyla Van Gölü'ne indirilmişti. Turizm, istihdam ve mesleki unsurları bir arada barındıracak olan 'Yüzen Otel'de onarım çalışmaları devam ediyor. 

ÖĞRENCİLERE STAJ İMKÂNI SAĞLAYACAK 
SOGEP kapsamında DAKA desteğiyle hayata geçirilecek olan projeyle feribot konaklamaya uygun şekilde dönüştürülerek, denizcilik ve otelcilik alanında eğitim gören öğrencilere staj imkânı sağlayacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) koordinasyonunda hazırlanan proje kapsamında, atıl durumdaki feribot konaklamaya uygun şekilde dönüştürülerek, denizcilik ve otelcilik alanında eğitim gören öğrencilere staj imkânı sağlayacak.

TURİZME KATKI SAĞLAYACAK 
Yüzen Otel'de turizm ve tur firmaları ile bilgilendirme toplantılarının yanı sıra, Van Gölü Havzasının doğal güzelliklerinin bir marka haline getirilmesi ve bölgedeki turizm faaliyetlerinin hız kazanmasına destek olunması hedefleniyor. Onarım ve restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından proje ile üniversite öğrencileri uygulama staj kapsamında, lise öğrencilerinin ise sürdürülebilir turizm, yiyecek, içecek turizmi, kat hizmetleri konularında eğitim alma imkanı bulacak. Otel odalarının da yer alacağı feribotta ayrıca restoran ve kafe hizmeti verileceği ve mesleki eğitimi güçlendirecek proje ile toplantı ve organizasyonların da gerçekleştirilmesine olanak sağlanacak. 

FERİBOTTA SIFIR ATIK SİSTEMİ KURULACAK 
Feribotta sıfır atık sistemi kurularak çevreye hiçbir atık bırakmayacağı, sıvı atıkların sızdırmaz depoya alınarak vidanjör ile toplanacağı, ambalaj atıklarının geri dönüşüme, organik atıkların ise kompost makinesine gönderilecek. Tatvan Tersane'de devam eden onarım çalışmalarını yerinde inceleyen Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ve belediye yetkilileri 'Yüzen Otel' hakkında bilgi aldı. Başkan Say, yakın zamanda Türkiye'nin dört bir yanından misafirleri Edremit'te ağırlayacaklarını ifade etti. 

"5 YILDIZLI OTELDE OLMASI GEREKEN TÜM UNSURLARI BARINDIRACAK" 
Yüzen Otel Projesi kapsamında Rafet Ünal gemisinde projenin ilerlemesi hakkında bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulunan Başkan Say, "Bu projeyle hem Edremit'imiz hem de Van'ımız tüm ülkemize ve tüm dünyada tanıtmış olacağız. Projenin bir ayağında turizm ve tanıtım var, bir ayağında işletmecilik ve eğitim var. Özellikle turizm alanında öğrencilerimiz burada profesyonel bir eğitim alacaklar. Otelimiz halihazırda 30 butik oda otel konseptiyle, çok amaçlı bin 500 metrekarelik çok amaçlı salonu, terasları ve kafeleriyle bir 5 yıldızlı otelde olması gereken tüm unsurları barındıracak. Bu anlamda bütün argümanları içerisinde bulundurmuş olacaktır. Zaman zaman açığa çekip Akdamar Adası gibi Van'ın belirli bölgelerinde organizasyon ve tanıtım amaçlı kullanılabilecek. Van Gölü'nün ilimizin ve ilçemizin tanıtımı anlamında dikkat çekici bir argüman olsun istedik. Özellikle uluslararası anlamda almış olduğunuz olumlu tepkiler, İnşallah bu tanıtımda ulaşmak istediğimiz hedefe ulaşırız" ifadelerini kullandı.  

KAYNAK: Van Bölge Gazetesi
 

  • Etiketler : Van Haber VAN VAN HABER YÜZEN OTEL SADIK YALSIZUÇANLAR İSMAİL SAY
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER