Kayyım uygulamasına karşın Hak...
MEBİT

Hakkari’de yürüyüş ve miting düzenlenecek

Kayyım uygulamasına karşın Hakkari’de yapılacak miting öncesi 3 gün sürecek yürüyüşün startı yarın Şemdinli’de verilecek.

Abone Ol

2024-06-11 04:17:27 | Son Güncelleme : 2024-07-26 20:50:50

Hakkari’de yürüyüş ve miting düzenlenecek

Hakkari’de kayyım uygulamasına karşı 13 Haziran’da düzenlenecek “Belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz” mitingi öncesi başlatılacak olan yürüyüşe yarın Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde start verilecek. Aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri ve çok sayıda kişinin katılacağı yürüyüş yarın saat 13.00’te başlayacak. “Demokrasi İçin Colemêrg’e Yürüyoruz” şiarıyla yapılacak olan yürüyüş Hakkari’nin  ilçe, belde ve köylerini kapsayacak.

Start Şemdinli’de
Yürüyüş kolu yarın Şemdinli ve köylerinde, 11 Haziran’da ise Hakkari’nin Yüksekova ilçesi ve bağlı köylerinde olacak. 12 Haziran’da ise yürüyüş kolu Hakkari’nin Çukurca ilçesi ve bağlı köylerini ziyaret edecek. Çukurca’da sonra aynı gün kent merkezine ulaşacak olan yürüyüşçüler, Hakkari halkını mitinge kitlesel davet edecek.

Miting 13 Haziran’da
13 Haziran’da Hakkari kent merkezinde bulunan Ulu Cami’de yapılacak olan mitinge,  Demokratik Topluk Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA),  DEM Parti, Emek ve Özgürlük İttifakı, DEM Parti bileşenleri ve Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) katılacak. 

Hakkari'de kayyum atamasına karşı "Demokrasi Yürüyüşü" başlatıldı
Hakkari'de kayyım atamasına karşı yapılacak miting öncesi “Demokrasi Yürüyüşü” başlatıldı. DEM Parti Milletvekili Saruhan Oluç, "Bu adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesidir" açıklaması yaptı. 

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına karşı kentte 13 Haziran’da "Belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz" şiarıyla miting düzenlenecek. Miting öncesi Şemdinli ilçesinde "Demokrasi Yürüyüşü”nün startı verildi. Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA),  Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), emek ve özgürlük ittifakının bileşenleri ile demokrasik kurumlar öncülüğündeki yürüyüş için ilçe merkezinde açıklama yapıldı.

DEM Parti binası önündeki açıklamaya milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. “Kayyıma geçit yok!” ve “Em rê nadin Qeyûman” yazılı önlükler giyen yürüyüşçüler, açıklama sonrası 3 gün devam edecek ve Hakkari merkezde son bulacak yürüyüşlerine başladı.

"BU ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ MÜCADELESİ"
DEM Parti Hakkari İl Eş Başkanı Hümeyra Armut, herkesi 13 Haziran’da yapılacak mitinge davet etti. 
 
DEM Parti Milletvekili Saruhan Oluç kayyım kararına karşı mücadelelerinin sürdüğünü vurguladı. Oluç, "Bu, adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesidir. Bu mücadele her yerde sürüyor. İrade gasbı ve Kürt halkına karşı düşmanlığa karşı mücadelemiz devam ediyor. Bu demokrasi ve demokratikleşme mücadelesidir. Bu iktidar, kayyım sever bir iktidar. 8 yıldan bu yana kayyım atıyor ve halkın iradesi gasbediliyor. Kayyım demek talan, hırsızlık ve Kürt halkının iradesini yok saymak demektir. Bunu asla kabul etmeyeceğiz. Her yerde mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. 13 Haziran’da yapacağımız miting için start veriyoruz. Diz çökmeyen, vicdan sahibi herkesle mücadelemizi büyüteceğiz. Bu iktidara sandıkta cevap verdik, sokaklarda da bunun cevabını vereceğiz” ifadelerini kullandı.

PROGRAM
Yürüyüşçüler, 3 gün boyunca yol güzergahında bulunan belde, köy ve yerleşim yerlerinde halkla buluşacak. Buluşmalarda kayyım tahribatları anlatılarak, yurttaşlar 13 Haziran mitingine davet edilecek. Yürüyüşçüler, bugün Şemdinli ve Gever'e bağlı bazı köyleri ziyaret edecek. Yarın ise Gever’den yola çıkarak, Çelê ilçesine geçecek. Yürüyüşçüler, burada yapılacak toplantı ve buluşmaların ardından 13 Haziran'da Hakkari merkeze varacak. (MA)

 

  • Etiketler : KAYYUM
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER