Ağrı'nın Ergözü köyü, seçimler...
MEBİT

Ağrı’da 570 seçmenli köyde seçim boykotu

Ağrı'nın Ergözü köyü, seçimleri boykot kararı aldı. AKP, CHP ve HDP temsilcilerinin ikna çabalarına rağmen, 570 seçmenli köyde talep edilen yolun yıllardır yapılmaması sandık boykotu ile sonuçlandı.

Abone Ol

2023-05-14 17:20:40 | Son Güncelleme : 2024-04-18 22:08:23

Ağrı’da 570 seçmenli köyde seçim boykotu

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesine bağlı Ergözü (Tabo) köyü sakinleri, daha önce aldıkları kararla bugün sandığa gitmedi. 200 haneli ve 1300 nüfuslu köyün 570 seçmeni bulunuyor. Boykot nedeniyse, köyü ikiye bölen çevre yolundan bağlantı yolun yapılacağına dair sözün yerine getirilmemesi.

DİĞER TARAFA GEÇMEK İÇİN 3-4 KİLOMETRE FAZLADAN YOL GİDİYORLAR

Daha önce yapılan Ağrı-Erzurum çevre yolunun köylerine çıkan kısmında bir kavşak bırakılmaması nedeniyle köylüler arazilerinin ve köyün bir kısmın kaldığı diğer tarafa geçmek için 3-4 km yolu ayrıca dolanmak zorunda kalıyor. Köylülere ait 10 dönüm arazi yolun diğer tarafında kalmış. Bu durum, birçok yönden köylüleri mağdur ediyor.

'AKP'YE TEPKİ VAR, CHP DE İKNA EDEMEDİ'

Köy, önceki seçimlerde ağırlıklı olarak AKP seçmeniydi. Ancak diğer partiler de buradan oy alabilmişti. Yerel gazeteci Cenap Bekiranlı, boykot konusunda Artı Gerçek'e şu bilgileri verdi: "Köydeki insanlar AKP’ye tepkili. CHP heyeti de gün içinde geçmiş ikna edememiş. 2015 yılından beri köylülerin talepleri var. Köylüler, kendilerine verilen sözün yerine getirilmediğini söylüyor."

 

Köylülerin sorunu çözmek için uzun zamandır birçok yol denediği belirtiliyor. Ergözü Mahallesi ile o grupta bulunan dört köyün sakinleri birkaç kez imza da topladı. Köylüler, son olarak çözümü bugün yapılacak boykotta buldu. Üç siyasi partinin ısrarına rağmen köydeki boykot devam ediyor.

'BÜTÜN KURUMLARA GİTTİK'

Artı Gerçek’e konuşan köy muhtarı Ömer Kahraman, "Dün akşam AK Parti, CHP Eleşkirt teşkilatı geldi. HDP de yarım saat önce geldi" diyerek şöyle devam etti:

"Köylü olarak kararlı sandığa gitmeyecek. Köylü kavşak istiyor. Grup köylerin tamamı bu durumda. Dört köy daha var. Dört senedir mücadele veriyorum. Bütün kurumlara gittik, dört köy muhtarı olarak davrandık müracaat ettik ama söz vermelerine rağmen yerine getirmediler. Vekiller çözeceğiz dediler ama yine bir şey yok. Valiler de geldi gitti ama onlar da çözüm olamadı. Köy ikiye bölünmüş. Çocuklar bariyerin altında karşıya okula gidip geliyor. Maddi ve zaman olarak büyük kayıp bizim için. Çok mağduruz."

artı gerçek

  • Etiketler : AĞRI SEÇİM
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER