Hakkari'nin Yüksekova ilçesi,...
MEBİT

Yüksekova, 18 yıl aranın ardından Tekerlekli Kayak Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi, 18 yıl aranın ardından Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. 8-10 Mayıs tarihleri arasında sürecek olan şampiyonaya 19 şehirden 263 sporcu katıldı.

Abone Ol

2023-05-09 15:23:36 | Son Güncelleme : 2024-04-24 03:24:22

Yüksekova, 18 yıl aranın ardından Tekerlekli Kayak Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı

Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin ev sahipliğinde düzenlendi. İlçeye bağlı Yürekli Köyü'nde düzenlenen ve 10 Mayıs'a kadar sürecek olan şampiyonaya 19 şehirden 263 sporcu katıldı.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, iş insanı Hacı Teoman Zeydan, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaşın izlediği şampiyona, genç kızlarda 2 bin 500 metre, erkeklerde ise 5 bin metre serbest stil dallarında yapılıyor.

Oldukça çekişmeli geçen ve 2 gün sürecek olan yarışmalarda dereceye giren sporcular, Türkiye'yi temsilen uluslararası yarışmalara katılacak.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkari'de her konuda ciddi anlamda değişimler olduğunu belirterek, "Organizasyonlarla, faaliyetlerle tüm Türkiye, Hakkari’nin güzelliklerini, potansiyellerini görme ve keşfetme imkanını buluyor. Yüksekova, artık eski günlerini geride bıraktı.

Hakkari’de de kötülük değil iyilik var. Şiddet değil, güzellik var. Yüksekova rafting Türkiye yarışmalarıyla, kayaklı koşu yarışmalarıyla, tekerlekli kayak yarışmalarıyla, festivalleriyle, sempozyumlarıyla kendinden söz ettiriyor.

Hakkari’de her yıl kar festivalleri yapılıyor. Çukurca’da foto safari ve doğa sporları festivali, Yüksekova Cilo-Sat festivali yapıyoruz. İnşallah bunlar artarak devam edecektir. Hakkari’nin en sınır uç noktasından en ücra köşesine kadar bir tane dahi terörist bulunmuyor. Çok şükür terör olayları bitti. Hakkarililer de Türkiye’nin diğer vilayetleri gibi insanca, terörsüz yaşama hakkına kavuştu. Bundan sonrada bu teröristlere Hakkarililer fırsat vermeyecektir" dedi.

Van'dan şampiyonaya katılan Saime Kaya, 5 yıldır bu sporla uğraştığını ve olimpiyat sporcusu olmak istediğini söyledi.

Ankara'dan gelen ve 12 yıldır sporla uğraştığını söyleyen Maria Sunur ise “Yapabileceğimin en iyisini yapmak için bu şampiyonaya katıldım. İnşallah güzel sonuçlar alıp, evimize gideriz. Yüksekova’nın muhteşem havasında 1'incilik için terk dökmeye geldik. Bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.
 

  • Etiketler : YÜKSEKOVA
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER