Şanlıurfa'da ağır hasarlı oldu...
MEBİT

Şanlıurfa'da 6 katlı ağır hasarlı bina çöktü!

Şanlıurfa'da ağır hasarlı olduğu için daha önce boşaltıldığı belirlenen 6 katlı bir bina çöktü. Bölgeye AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ekipleri ile güvenlik güçleri sevk edildi.

Abone Ol

2023-03-06 00:06:04 | Son Güncelleme : 2024-04-21 12:43:44

Şanlıurfa'da 6 katlı ağır hasarlı bina çöktü!

Şanlıurfa merkez Haliliye ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan ve Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde ağır hasar alan 6 katlı bir bina çöktü.

Binanın büyük bir gürültüyle çökmesinin ardından ortalığı toz bulutu kaplarken, olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı'nın da bulunduğu binada tedbir amaçlı hassas dinleme yapıldığı ve arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığı öğrenildi.

Olayla ilgili Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, telefonla katıldığı NTV canlı yayınında açıklama yaptı. 

Binanın ağır hasarlı olduğunu söyleyen Beyazgül, enkazdan bir ses alındığını söyledi. Binanın öncesinde boşaltılmış olduğunu dile getiren Beyazgül, "Bina yıkılacak binalar arasındaydı. Etrafındaki binalar da ağır hasarlı. Binaya giriş yasaklanmıştı" dedi. 

Yıkım için muvafakat beklendiğini belirten Beyazgül, "Yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından yıkılacaktı. Çevresindeki binalar boşaltılmış durumda. Hasarlı binaların olduğu yere güvenlik bantları çekilmişti" diye konuştu.

"UYARILARI DİNLETMEKTE ZORLUK YAŞIYORUZ"
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan da açıklamalarda bulundu. Ağır hasarlı bina ile ilgili gerekli önlemlerin alınmış olduğunu dile getiren Ayhan, "Hukuki süreç olduğu için hemen yıkılma imkanı yok. Bir kişinin olduğu belirtiliyor. Mutlaka bir önlem alınmıştır ama vatandaşlarımıza uyarıları dinletmekte zorluk yaşıyoruz. İkazlar yapıldı, suları elektrikleri kesildi. Bu konuda daha duyarlı olmamız gerektiğini gösteriyor" ifadelerini kullandı. 

"15 DAKİKA ÖNCE ÇIKMIŞTIM"
Öte yandan çöken binada dairesi bulunan Salih Fidanoğlu da "Çöken binanın en üst katı bana aitti, kiralamıştım. 5 yıldır burada oturuyorum. Eşyalarımızı ara ara gidip çıkarıyorduk. Allah yüzümüze baktı, bir şey olmadı. Bina yıkılmadan 15 dakika önce çıkmıştım." dedi.

  • Etiketler : DEPREM SON DEPREMLER ŞANLIURFA YIKIM HASAR
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER