Van Bahçesaray ilçesinde Kasım...
MEBİT

Van’da toprağın altındaki saklı elma'sı: SĚVĚ ÇALĚ!

Van Bahçesaray ilçesinde Kasım ayında toprağa gömülen ‘Sêvê Çalê’ olarak nitelenen elmalar, topraktan çıkarılıyor. Gömülme işlemiyle elmanın lezzeti iki katına çıkarken, bozulması da önleniyor.

Abone Ol

2023-03-13 23:42:42 | Son Güncelleme : 2024-03-28 20:15:11

Van’da toprağın altındaki saklı elma'sı: SĚVĚ ÇALĚ!

Van’ın Bahçesaray ilçesinde bahçelerden toplanan Sêvê Çalê’ olarak nitelenen elmalar, Kasım ayında toprağa gömülmüştü. Doyulmaz bir lezzete sahip olan elmalar, toprağın altından çıkarılmaya başlandı. Elmalar toprağa gömülünce lezzetine lezzet katarken, bozulmaları da önlenmiş oluyor.

Bahçesaray tarihine ve kültürüne ışık tutan Bahçesaraymiks doğal isimli sosyal medya hesabı, gömülen elma çalışmasıyla ilgili şunları paylaştı, "İzleyeceğiniz en güzel 1 dakikalık video.. Toprağa vermesini bilirsen, aldığın böyle hazinedir işte. Kış boyu toprak altında kalan şifalı Sěvě Çalě/gömülü elma.. Sonbaharda aldığımız siparişleri yarın gönderiyoruz. Çamurlu gelecek biraz, siz yıkarsınız. Zamanı geldi.. Çıkardık bugün. Yarın görselleri de Paylaşacağız. Söz verdiğimiz gibi de göndereceğiz. Her Hâlükarda Kargo ücretini ödeyeceğiz o sebeple Elma alırken yanında bal ve ceviz de alırsanız daha çok seviniriz Bahçesaray hakiki Balına aşık olacaksınız :)"

KAYNAK: ŞEHRİVAN GAZETESİ

  • Etiketler : BAHÇESARAY ELMA
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER