Balkan turu yapacaklara tavsiy...
MEBİT

Balkan Turu Yapacaklara Tavsiyeler

Balkan turu yapacaklara tavsiyeler. Balkan turu yaparken nereleri gezmeliyiz? Balkan turu kapsamında nereler gezilecek?

Abone Ol

2023-02-12 22:34:05 | Son Güncelleme : 2024-03-28 18:30:05

Balkan Turu Yapacaklara Tavsiyeler

Türkiye’den yurt dışına yapılan gezilerin odağında bulunan Balkanlar, sahip olduğu coğrafyası, tarihi yapıları ve rengarenk kültürüyle birlikte ziyaretçilerine birbirinden keyifli anlar sunmayı başarıyor. Vizesiz seyahat edilebiliyor olmasının son derece cazip karşılandığı Balkan gezileri, bu bağlamda son yıllarda Türkiye’deki gezginlerin odak noktasında yer alıyor. Balkanlar, kültürel ve tarihi benzerliklerinin yanı sıra mutfakları bakımından da Türkiye ile büyük oranda örtüşüyor. Bütün bu unsurlar da buraya düzenlenecek olan gezilere olan rağbeti artırıyor. Yılın hemen hemen her dönemi Balkanlara düzenlenen turlarda katılımcılar bölgenin eşsiz yapılarını keşfederken aynı zamanda muhteşem doğa manzaraları eşliğinde unutulmaz anlar yaşayabiliyor. Peki Balkan turu yapmadan önce bilinmesi gerekenler neler? İşte karşınızda Balkan turu yapacaklara tavsiyeler ve bu kapsamda bilinmesi gereken tüm detaylar.

Balkan Turuna Çıkmadan Önce Rota Belirlemek Şart!

Bosna Hersek’ten Arnavutluk’a, Sırbistan’dan Kosova’ya ve Makedonya’dan Karadağ’a uzanan Balkan turları için mutlaka planlama yapmak gerekli. Çünkü gezip görülecek o kadar destinasyon bulunuyor ki hiçbirini es geçmek istemezsiniz. Üstelik bu turları rehber eşliğinde yaptığınızda hayatınız boyunca unutamayacağınız anlara tanıklık edeceğinizi garanti etmek son derece mümkün olmakta. Hele ki bütün bunları vizesiz bir şekilde yapabileceğinizi düşünürsek Balkan turu kesinlikle deneyimlenmesi gereken bir organizasyon olarak öne çıkıyor. Balkan turuna çıkmadan önce yapacağınız planlamalarda gezip görmek istediğiniz şehirleri veya ülkeleri sıralamanız yeterli. Örneğin ilk olarak Arnavutluk, daha sonra Makedonya, Kosova, Sırbistan, Bosna Hersek ve Karadağ gibi bir sıralama yapabilir ve toplamda 12 günde keyifli yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz.

İlk Durak Tiran / Arnavutluk

Arnavutluk’un başkenti olan Tiran Balkanlar turu için oldukça ideal bir başlangıç noktası olabilir. Başkent olması sizi şaşırtmasın çünkü Tiran, Balkanlardaki diğer başkentlere nazaran daha sakin bir atmosfere sahip. Yani kalabalıktan keyif almayanlar için ise Tiran harika bir alternatif olabilir. Tiran’a gelir gelmez ilk olarak havalimanında paranızı Leke çevirmeyi unutmayın. Eğer unutursanız da şehir merkezindeki döviz bürolarını tercih edebilirsiniz. Tiran esnafının az da olsa Türkçe bildiğini belirtmek gerek. Bundan ötürü gezileriniz sırasında esnaflarla veya yerel halkla çekinmeden iletişime geçebilirsiniz. Tiran’a geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri olarak karşınızda İskender Bey Meydanı çıkacak. Burası şehrin adeta buluşma noktası olma özelliğinin yanı sıra çevresinde bulunan Osmanlı’dan kalma yapılarıyla da meşhur bir yer. Şehirdeki hemen hemen tüm eserin adı, Arnavutluk’un ulusal kahramanı İskender Bey’den geliyor. Bunu gezileriniz sırasında kendiniz de gözlemleyebilirsiniz. Ethem Bey Cami, Tiran Saat Kulesi ve Ulusal Tarih Müzesi burada gezip görmeniz gereken diğer yerler arasında bulunuyor.

Arnavutluk’un Berat Şehrini Mutlaka Görün

Arnavutluk, elbette tek bir şehriyle gezip geçilecek bir ülke değil. Bunun için Tiran’dan sonra mutlaka Berat veya Berati adıyla bilinen şehri de görmenizi tavsiye ederiz. Arnavutluk’un en güzel yerlerinden biri olarak bilinen Berat, doğa ve tarihin iç içe geçtiği eşsiz bir nokta. Osmanlıların uzun süre hakimiyet sürdüğü bu topraklar, geçmişi boyunca birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış. Dolayısıyla Berat’ta tarihi açıdan keşfedebileceğiniz birçok farklı destinasyon bulunuyor. Berati Kalesi, şehrin simgesi konumunda olup muhteşem manzaralara ev sahipliği yapmıyor. Bunun yanı sıra Berat Etnografya Müzesi, Halveti Tekkesi, Kırmızı Cami ve Berat Kurşunlu Cami de bölgede görülmesi gereken yerler arasında öne çıkıyor.

Balkanlar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzinden Gidin

Balkan turu kapsamında görmeniz gereken bir diğer yer ise Makedonya’nın Manastır kenti. Buranın bizler için önemi malum, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri eğitimini aldığı Manastır Askeri İdadisi’ne ev sahipliği yapıyor oluşu. Bu okul, günümüzde müze olarak kullanılmakta ve içerisinde Atatürk için ayrılan özel bir bölümü bulunmakta. Şehrin tam merkezinde bulunan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelini de görebileceğiniz Manastır’da aynı zamanda Pelister Milli Parkı, İshak Çelebi Cami ve Saat Kulesi gibi yapıları da keşfedebilirsiniz.

  • Etiketler : BALKAN TURİZM KÜLTÜR SANAT
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER